Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 09. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A botox hatékonyan kezeli a vizelet inkontinenciát

A botox hatékonyan kezeli a vizelet inkontinenciát

Egyre szélesebb körben használják orvosi kezelések alkalmával a botoxot, mint például migrén, szklerózis multiplex, súlyos izzadás esetén - számol be a Fox News. Emellett egy új kutatás rámutatott, hogy a kezelés hatékony a vizelet inkontinenciára is.

A chicagói Loyola Egyetem kutató legújabb tanulmányukban azt találták, hogy a botox sikeresen kezelheti a vizelet inkontinenciát is. Az eredmények azt mutatták, hogy a botox kétszer olyan hatékony, mint a gyógyszer a tünetek teljes megszüntetése tekintetében.

A húgyúti inkontinencia akkor történik, amikor a vizelet önkéntelenül szivárog. Antikolinerg szereket szoktak használni a húgyhólyag izomzat erősségének kezelésére, de ennek olyan kellemetlen mellékhatásai lehetnek, mint a székrekedés, száj-és szemszárazság.

A nők mintegy 15 százalékának van vizelet inkontinenciája, kétszer nagyobb valószínűséggel, mint a férfiaknak.

A kutatás keretében 241 vizeleti inkontinenciával küzdő nőt teszteltek. Egy részük hagyományos gyógyszeres kezelést és sós injekciót, míg más részük botox kezelést és placebo tablettát kapott.

A botox kezelést kapottak 27 százaléka arról számolt be, hogy a tüneteik teljesen eltűntek, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lettek, mint a gyógyszeres kezelést kapott csoport tagjai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.