Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Július 15. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

A Bozsik-stadionban, a Honvéd ellen kezdi a bajnoki idényt a Győri ETO FC

A Bozsik-stadionban, a Honvéd ellen kezdi a bajnoki idényt a Győri ETO FC

Az idén az OTP-Ligának nevezett NB I-es bajnokság őszi szezonja a héten rajtol el. Az ETO vasárnap játssza idei első bajnoki mérkőzését a Bozsik stadionban, a Budapest Honvéd ellen.

A találkozót eredetileg szombatra tűzték ki, ám a Videoton és a meccset közvetítő Magyar Televízió kérései miatt vasárnapra módosították a tv-s mérkőzés időpontját. A találkozót vélhetően a legnagyobb melegben, 4 órakor kezdik meg a csapatok. Összeállításunkban megtudhatja, mi történt ellenfelünkkel a nyáron - írja az etofc.hu

A vörös-feketék az előző szezont a tizedik helyen zárták. A mieinktől mindössze egy ponttal maradtak le. George Hemingway idén jobb szereplést vár az együttesétől és a hatodik helyet célozta meg. Hogy ez mennyire reális, azt csak menet közben fog kiderülni, az viszont biztos, hogy az üzletembernek a cél elérése mellett más ügyekkel is foglalkoznia kell. Nemrég tett ugyanis feljelentést ismeretlen tettes ellen a Jobbik. A párt budapesti elnöke, Staudt Gábor szerint hűtlen kezelés erős gyanúja áll fenn a Bozsik Stadion magánosítása ügyében. A vizsgálat minden bizonnyal eltart egy darabig, úgyhogy esenn szó inkább a fociról.

A fővárosiakhoz több új játékos is érkezett az átigazolási időszakban - ami egyébként augusztus végéig tart. A frissen igazolt labdarúgók mindegyike 3 évre írt alá. Közülük a legkiemelkedőbb talán a saját nevelésű, kétszeres válogatott Németh Norbert. A középpályás 2002-ben hagyta ott a Honvédot, éppen az ETO kedvéért. A 30 éves futballista azóta megfordult az MTK-ban, az Újpestben, a Vasasban és az orosz Tom Tomszkban. A középpályán még Herve Christian Tchami jelenthet erősítést, aki Szolnokról érkezett. A Németországban nevelkedett, kameruni játékost egyébként már tavaly is tesztelték a kispestiek, ám akkor a Szolnok elhalászta előlük. Ivancsics Gellért is a klub tulajdonába került. Ő eddig a zalaegerszegiekhez tartozott és kölcsön szerepelt a Bozsik Stadionban.

Több poszton is bevethető a szlovákiai Marek Kostolani. A védekező középpályásként és védőként egyaránt jól játszó játékos a szlovák másodosztályban szereplő FK Bodvától érkezett. A védekezésben nyújthat segítséget a horvát Boris Bjelkanovic. A középső védő a Szlovén NK Celje együttesétől érkezett. Vele egy időben igazolt le a Honvéd egy támadót, Radislav Sekulic személyében. Ő szülőföldjéről, a montenegrói FK Mladosttól szerződött a magyar fővárosba. A csatársorban még Délczeg Gergely neve számít újnak. A 23 éves támadó Siófokról érkezett. A támadó korábban a balatonpartiaknál jócskán kivette a részét az élvonalba jutásból. A 2009-2010-es szezonban 26 mérkőzésen 13 gólt szerzett. A végére hagytuk azt a fiatalembert, aki Győrből költözött a fővárosba. A kapus Sántha András is a Honvéd játékosa ettől a nyártól.

Az érkezők mellett természetesen távozói is voltak a Honvédnek. Kunsági Roland kapussal közös megegyezéssel bontottak szerződést. Moreira Guilhermének lejárt a szerződése és a francia második vonalban szereplő Clermont Foot-hoz szerződött. Rajtuk kívül még a kameruni Haman Sadjotól köszöntek el Kispesten. Ő Szigetszentmiklósra igazolt.

A felkészülési szezonban a fővárosiak is több edzőmeccset játszottak. Először az Orosháza alakulatát fogadták otthon, és győzték le őket 5-0-ra. Ezután nemzetközi találkozók következtek egymás után. 1-1 az osztrák Mattersburggal, majd a felvidéki Losoncot verték simán, 6-0-ra. Azzal a Dunaszerdahellyel, akiket a mieink 2-0-ra vertek, már nem volt ilyen könnyű dolguk. Velük újra 1-1-es döntetlent játszottak a Bozsik Stadionban. Később az MFK Ruzomberok vendégeként maradtak alul a vörös-feketék. A rózsahegyi gárda 2-1-re nyert Besenyőfalun. Innen Windischgartenbe utazott a Honvéd, ahol a német második vonalban szereplő MSV Duisburg egy laza hármast pakolt a kapujukba. Ugyanezt az eredményt hozta a Trepca Mitrovice elleni találkozó is, csak akkor a budapestiek diadalmaskodtak 3-0-ra. A koszovói bajnok ellen egyébként a régi-új kedvenc Németh, gólt szerzett és gólpasszt adott (a szintén frissen igazolt Tchaminak). A fővárosiak utolsó ellenfele a GKS Katowice volt, a lengyel másodosztályú alakulat ellen győzelemmel fejezte be a felkészülést a Honvéd.

 

(etofc.hu)

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.