Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2012. November 20. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: mti/napi gazdaság/richpoi.com

A Bricostore magyar kézbe kerülhet

A Bricostore magyar kézbe kerülhet

A friss hírek szerint a Bresson család tulajdonában lévő üzletekre az MPF Holding Zrt. jelentkezhet be, amely a 19. leggazdagabb magyar, Felcsuti Zsolt többségi tulajdonában áll - írja a Napi Gazdaság.

A Bricostore áruházlánc első tagja 1998-ban nyitotta meg a kapuit hazánkban, az összesen 9 tagból álló lánc tulajdonosa viszont a jelentős forgalomcsökkenés, valamint a fogyasztói fellendülés várható elmaradása miatt úgy döntött, hogy kivonul a magyar piacról.

Az MPF árbevétele tavaly majdnem elérte a 36 milliárd forintot, adózás előtti eredménye az 5 milliárd forintot is meghaladta. A cég beszámolói szerint a hazai tulajdonú cég erős nemzetközi lábakon áll, mint írják Európa és az USA fontos barkácsáruházi és ipari beszállítói, saját logisztikai és termelő vállalatokkal.

Az MPF Holding neve utoljára a 2011-ben csődbe ment FÉG megmentésével került előtérbe. Az MPF először a FÉG Commerzbank hitelét vásárolta ki, a felszámolótól megvásárolták a gyárat és a teljes eszközállományt, amit közel egymilliárdos tőkeemelés követett. Az átszervezéssel a FÉG még tavaly jelentős munkaadóvá és nyereséges vállalattá vált.

Felcsuti Zsolt a Napi Gazdaság megkeresésére annyit mondott, hogy minden olyan vállalat iránt érdeklődnek, amelyben piaci potenciált látnak. A cégvásárlásról semmilyen információt nem adtak még, viszont látva az MPF Holding tevékenységét, jól beleillene a Bricostore lánc megvásárlása a profiljukba. A tranzakció azért is lehet érdekes, mivel a barkácspiac évek óta gyengélkedik, a Bricostore pedig tavaly 12 milliárdos árbevétel mellett 2 milliárd forintos veszteséget termelt.

A FÉG esetében a fizikai dolgozókat újra alkalmazták, az értékesítést, logisztikát, beszerzést és adminisztrációt az MPF központi szervezetei vették át, így a FÉG 2011-ben újra jelentős munkaadóvá és nyereséges vállalattá vált. Felcsuti hasonló technikával szerzett meg más jelentős gyárakat is.

A BricoStore 1998-ban nyitotta meg első áruházát Magyarországon, amelyet nyolc további követett. A hipermarketek szomszédságában levő Bricostore áruházak forgalma tavaly 12 milliárd forint volt, de a veszteség meghaladta a 2 milliárdot. Felcsuti Zsolt megkeresésünkre közölte: minden olyan vállalkozás iránt érdeklődnek, amelyben piaci potenciált látnak. Bár a barkácspiac évek óta gyengélkedik, az MPF tevékenységébe jól illene egy kereskedelmi lánc, ám a cégvásárlásról semmilyen további információt nem adott.

Fogyasztói felmérések szerint a magyar családok spórolnak az utazáson, nyaraláson, de növekszik a használt termékek vásárlásának, az otthoni barkácsolásnak, újrahasznosításnak aránya is. Ez azonban nem feltétlenül látszik meg a hazai barkácsboltok forgalmán, amelyek - sokszor úgy érezhetjük- konganak az ürességtől.Az építőipar és a barkácspiac egyértelmű hanyatlásban van Magyarországon, évről-évre csökken a vezető üzletláncok forgalma, így csak idő kérdése volt, mikor kezdődnek el a boltbezárások.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 09:14, szombat | Helyi

Átadták a Gönyű – Vének közötti torkolati műtárgyat

Ünnepélyes szalagvágással és hajózással adták át a Győr-Gönyű kikötő szomszédságában megépített vízszint szabályozó kaput.

2022. Június 25. 08:26, szombat | Helyi

Fókuszban a munkaerőpiac

Megjelent az Erőforrás Térkép.

2022. Június 25. 07:15, szombat | Helyi

Nyáron fokozott figyelmet igényelnek a házi kedvencek

Fokozott figyelemre intenek az állatorvosok a nyári meleg miatt.

2022. Június 24. 09:15, péntek | Helyi

Hét héten át várja a tábor a fiatalokat

Hét héten keresztül napközis kajak-kenu tábor várja a fiataloknak hétfőtől az győri kajak-kenu telepen.