Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2012. Augusztus 08. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A D-vitamin hiány növeli a halálozás kockázatát

A D-vitamin hiány növeli a halálozás kockázatát

A D-vitamin hiányban szenvedő időskori felnőttek magasabb halálozási kockázatnak vannak kitéve, különösen, ha még gyengék is - írja a HealthDay. A kutatást az Oregon Állami Egyetem szakemberei végezték, akik több mint 4300 amerikai, 60 évnél idősebb felnőtt adatait elemezték.

A tanulmány ideje alatt 30 százalékkal nagyobb volt a halálozási aránya azoknak, akik D-vitamin hiányban szenvedtek, mint a társaiknak. Akik gyengék voltak, azoknak kétszeres volt a halálozási kockázatuk, azoknál, akiknél a D-vitamin hiány és a gyengeség párosult, pedig háromszorosára emelkedett a rizikófaktor - állapították meg a szakemberek.

A tanulmány szerint ezért fontos felmérni a szervezet D-vitamin szintjét, különösen azoknál az idősebb korúaknál, akik törékenyek. Mivel a D-vitamin fontos szerepet játszik a csontok és az izmok működésében, ezért érthető, hogy annak hiánya gyengeséget okoz, különösen az idősebb korúak esetében.

Bár a tanulmány kapcsolatot talált a D-vitamin hiánya és a magasabb halálozási kockázat között, ez nem bizonyul ok-okozati összefüggésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 13:06, csütörtök | Életmód

Óriási aszteroida közelíti meg a Földet pénteken

Pénteken egy 1,8 kilométer átmérőjű aszteroida közelíti meg a Földet. A (7335) 1989 JA jelű égitestet a potenciálisan veszélyes objektumok közé sorolják, azonban becsapódásától a szakemberek szerint nem kell tartani.

2022. Május 24. 12:02, kedd | Életmód

Alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés világszerte

Világszerte alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés, különösen a nőket és a súlyos betegségekkel küzdő idős embereket viseli meg - olvasható egy új tanulmányban, melyet a The Guardian ismertetett.

2022. Május 21. 13:06, szombat | Életmód

Átalakul az internetes szolgáltatási piac, egyre többen vásárolnak az utolsó pillanatban

Megváltozott az online szolgáltatások piaca, a vevők óvatosabban döntenek, egyre többen csak az utolsó pillanatban vásárolnak, és átalakult a keresett szolgáltatások köre

2022. Május 18. 16:04, szerda | Életmód

Folyamatosan nő az elektromos autók akkumulátorának élettartama

A hatótávolság után a legnagyobb aggodalmat az akkumulátorok élettartama jelenti azoknak, akik fontolgatják, hogy elektromosra cserélik hagyományos üzemű autójukat: