Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Július 15. 08:25, hétfő | Bulvár

A Drága örökösök sztárja szépségkirálynővel fotózkodott az Érdi Vágtán

A Drága örökösök sztárja szépségkirálynővel fotózkodott az Érdi Vágtán

Vasárnap rendezték meg Simonpusztán az I. Érdi Vágtát, amin többek közt Bács Péter színész-kaszkadőr is részt vett.

Petőfi Sándor halálának 170. évfordulóján rendezett I. Érdi Vágtán Oromhegyes lovasa győzött, mellette viszont Perbál és Dunakeszi lovasa is ott lesz majd októberben a Hősök terén.

Díszhuszárok kíséretében vonultak fel a legkisebbek. A kishuszárok versenyével kezdődött a Nemzeti Vágta előfutama Érden. Őket a felnőtt lovasok követték, akiknek két és fél kört kellett teljesíteniük. A kilenc induló közül három selejtezőfutam után állt össze a döntő mezőnye.

Simonpusztán nemrég átadták a Nemzeti Lovaskultúra Központot és az újonnan felépített huszár-katonai lovaglópályát. Ez magában foglal egy egyedülálló vágtapályát – ami természetes környezetben, erdőben fut át – egy közel 4000 fős lelátóval.

A nap folyamán sorra kerülő programoknak az újonnan átadott rendezvénytér ad majd helyet. A nap fénypontja az esti döntő futam volt, majd a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház a János Vitéz című lovas operettet mutatta be.

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület célkitűzése azonos a Nemzeti Vágta elképzeléseivel, hiszen a vágtát a magyar huszárság emlékének szentelték, emellett fő célja a nemzeti hagyományok ápolása, a kapcsolatteremtés, „hídépítés” a települések és a lakosaik között. Az egyesület és a Nemzeti Lovaskultúra Központ ugyanezeket a célokat kitűzve ápolja és segíti a magyar lovas hagyományok terjesztését, közelebb hozva az embert a lovakhoz. Társadalmi szerepvállalásuk, hogy minél több gyermekkel és felnőttel ismertessék meg a lovak szeretetét, az érzést, amelyet a lovaglás és a lóval való foglalkozás jelent.

A délután folyamán a fiatal szívtipró sokat volt látható Szick Petra volt szépségkirálynő oldalán. Bács egyébként, a “Sztár lovas ügyességi vetélkedő” egyik számában szerepelt,a magyar szépség,pedig az első sorból fotózta,illetve szorított neki. Petra,a közösségi oldalán egy közös képet is publikált.

Forrás: Szick Petra, erdmost.hu

Képek: Szick Petra, boldoguljerden.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.