Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2014. Február 25. 16:56, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A Facebook még a halottakra is gondol

A Facebook még a halottakra is gondol

Az elhunytak profiljába nem lehet többé belepiszkálni!

A Facebook pénteken egy adatvédelmi változtatást jelentett be az elhunytak Facebook-profiljával kapcsolatban. Mostantól kezdve nem lehet majd megváltoztatni a halott korábban tett adatvédelmi beállításait, azok úgy maradnak, ahogy a felhasználó hagyta őket. Azaz ha valakinek a halála előtt publikus volt a profilja, akkor az úgy is marad.

Az új szabály – magyarázza a Facebook nyomán a hvg.hu – lehetővé teszi, hogy az elhunyt megmaradjon az ismerősök emlékezetében, akik így vissza-vissza nézhetik annak napjait, hónapjait.

A Facebook híradásából az is kiderül, más lépéseket is terveznek annak érekében, hogy segítsék - már amennyire ez lehetséges - a szeretett személy elvesztésének feldolgozását. Facebookon jelenleg körülbelül egymilliárdan vannak fent, így nem lehet nem foglalkozni a halál kérdésével, jelentették ki.

Annak a felhasználónak pedig, akinek nyilvános a profilja, azonban nem szeretné, hogy a halála után is az maradjon, az egyik weboldal azt a - számunkra kissé morbid - a tanácsot adja, változtassa meg az adatvédelmi beállításokat, ha úgy érzi, közel a vég.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.