Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 14. 14:32, péntek | PR
Forrás: (x)

A faktoring előnyei az induló KKV-k számára

A faktoring előnyei az induló KKV-k számára

A kezdő vállalkozások számára komoly kihívást jelenthet a likviditás fenntartása, főként a gyakran tapasztalható hosszú fizetési határidők és a nem túl hatékony behajtási folyamatok miatt.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan segíthet a faktoring ezen problémák leküzdésében.

Miért válasszunk faktoringot? Íme egy rövid lista, milyen előnyökkel járhat egy jó faktoring szolgáltatóval való együttműködés:

Gyorsabb bevétel

A faktoring révén akár az induló vállalkozásoknak sem kell hónapokat várniuk a vevői kifizetésekre. A faktorcég jellemzően a számlák benyújtása napján átutalja azok ellenértékét. Ez a gyors bevételáram létfontosságú az induló vállalkozások számára a cash flow javításához, a működési költségek fedezéséhez és a növekedés finanszírozásához.

Likviditás javítása

A gyorsabb bevétel révén a faktoring jelentősen javítja a vállalkozás likviditását. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásnak mindig lesz elegendő pénze a napi működéshez, új megredelések teljesítéséhez és a váratlan kiadások fedezéséhez. A javuló likviditás csökkenti a fizetésképtelenség kockázatát, és rugalmasságot biztosít a vállalkozás számára a növekedési lehetőségek kihasználására.

Versenyelőny megszerzése

A faktoring lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hosszabb fizetési határidőket kínáljanak ügyfeleiknek. Ez a rugalmasság vonzóbbá teheti a vállalkozást a versenytársakhoz képest, és új ügyfelek megszerzéséhez vezethet. Ezenkívül a hosszabb fizetési határidők javíthatják az ügyfélkapcsolatokat és a vevői elégedettséget.

Hozzáférés a finanszírozáshoz

A faktoring alternatív finanszírozási forrást jelenthet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nehezen jutnak bankhitelhez. Mivel a faktorálás szempontjából a vevő fizetési- illetve hitelképessége fontosabb, ezért a hangsúly itt nem a szerződő ügyfél pénzügyi adatain van.

Adminisztráció csökkentése

A faktoring segíthet a vállalkozásoknak a behajtással és az adminisztrációval kapcsolatos feladatok csökkentésében. A faktorcégek átvállalják a számlák beszedését, esetleges behajtását és nyilvántartását, felszabadítva a vállalkozás idejét és erőforrásait, hogy az a lényegesebb üzleti tevékenységekre összpontosíthasson. Ez a megtakarítás jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy optimalizálhatóak legyenek a Kft. költségei.

Számos faktorcég szakértői tanácsadást és támogatást nyújt a vállalkozásoknak a pénzügyi menedzsmenttel, a követelések behajtásávalkapcsolatban. Ez a szakértelem értékes eszköz lehet az induló vállalkozások számára, amelyeknek segítségre van szükségük a pénzügyi stratégiájuk megtervezésében és végrehajtásában. A faktoring által megszerzett likviditásban rejlő lehetőségek valódi kiaknázása ugyanis csak a megfelelő befektetésekkel, pénzügyi döntésekkel lehetséges.

Címkék: faktoring, KKV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 13:44, péntek | PR

Bőröndválasztási útmutató – így érdemes hozzákezdeni a vásárláshoz!

A nyaralás megtervezésekor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen bőröndöt válasszunk az utazásunkhoz.

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal