Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2024. Július 26. 07:43, péntek | Sport
Forrás: MTI

A Fehérvár hátrányból fordítva nyert Azerbajdzsánban

A Fehérvár hátrányból fordítva nyert Azerbajdzsánban

A Fehérvár hátrányból fordítva 2-1-re győzött csütörtökön az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A hazaiak, akik még egyetlen európai párharcukból sem jutottak tovább, húsz perc után ugyan vezetést szereztek, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva pedig a Fehérvár a szünetig a norvég Tobias Christensen góljával egyenlített. Nem sokkal a térfélcserét követően Spandler Csaba fejelte a magyarok győztes találatát, így Pető Tamás vezetőedző sikerrel debütált a kispadon.

A visszavágót jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Szumgajit (azeri)-Fehérvár FC 1-2 (1-1)
---------------------------------------
Szumgajit, v.: Florian Lata (albán)
gólszerzők: Abdullazada (20.), illetve Christensen (39.), Spandler (52.)
piros lap: Hacsajev (32.)
sárga Lap: Hacsajev (8., 32.), Vujnovic (22.), Dzsenetov (32.), Rezabala (67.), Abdullazada (73.), illetve Serafimov (15.), Pető (65.), Larsen (68.)

Szumgajit:
----------
Dzsenetov - Muradov, Badalov, Hacsajev, Radovic (Musztafajev, 63.) - Kehat, Abdullazada, Medeiros (Mossi, 85.) - Rezabala, Vujnovic (Ahmadzada, a szünetben), Szadihov (Gulijev, 85.)

Fehérvár FC:
------------
Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Schön - Csongvai - Katona (Kovács M., 57.), Christensen, Bedi (Larsen, 66.), Pető (Babos, 66.) - Gradisar (Kovács P., 85.)

Jobban kezdett az azeri csapat, amely mindössze harmadszor szerepelt európai kupaporondon, de még siker egyetlen próbálkozását sem kísérte. A hazaiak nagyobb erőfeszítése húsz perc után nem érdemtelenül góllá érett, Abdullazada egy szöglet után röviden kifejelt labdát bombázott a bal sarokba. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, amely hamar átvette a játék irányítását. A magyar csapat, amely Hacsajev könyöklése miatt időközben emberelőnybe került, elsősorban a bal oldalon tudta rendre megbontani az ellenfél védelmét, és éppen onnan érkezett Bedi beadása Christensen fejesgólja előtt.

A folytatásra is lendületben maradt a Fehérvár, a kifejezetten agilisan futballozó Bedi a jobb kapufát találta el, nem sokkal később viszont második gólpasszát adva tökéletesen szolgálta ki Spandlert. A vezetés birtokában visszavett a tempóból a magyar együttes, így kiegyenlítetté vált a találkozó, ennek ellenére csak a magyarok előtt adódott gólszerzési lehetőség, Larsen egy ízben a jobb kapufát találta el. A hajrában már egyik gárda sem erőltette a támadásokat, melynek nyomán a Fehérvár minimális előnnyel utazhat haza.

Címkék: labdarúgás, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 07:41, péntek | Sport

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

A magyar válogatott 31-28-ra kikapott a címvédő és világbajnok franciáktól csütörtökön a párizsi olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

2024. Július 26. 07:40, péntek | Sport

Kl-selejtező - Háromgólos előnnyel utazhat Ciprusra a Paks

A Paks háromgólos győzelmet aratott ciprusi vendége, az AEK Larnaca felett csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.