Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 19. 10:54, péntek | PR
Forrás: (x)

A fény és árnyék tánca felpezsdítheti az otthon hangulatát!

A fény és árnyék tánca felpezsdítheti az otthon hangulatát!

Ahol fellobban egy aprócska láng, ott azon nyomban megjelenik a lobogás hátterében az árnyék.

Ez az örök igazság, törvény nemcsak egy egyszerű megállapítás, hanem olyasvalami, aminek a tudása felhasználható a mindennapokban. Vajon egykor, régen miért világították be a tereket ezernyi lámpással, fáklyával, gyertyával? Nem csupán praktikumból. Ennél sokkal többről szólt a fényfürdő!

Mi a rég elmúlt korok üzenete?

Az, hogy akadnak olyan halhatatlan megoldások, legyen szó díszítésről, berendezésről, térkiemelésről, amik valóban kortalanok. Az antik gyertyatartók talán a legjobb példák erre. A nem egyszer egészen a barokk korig visszanyúló stílusviláguk pillanatok alatt átrendezi az idő „szövetét”. A modernitás a klasszikus formákkal nem, hogy csak megfér, hanem konkrétan ellenállhatatlan párosítást alkot.

Az arany és az ezüst a két árnyalat, ami kétségtelenül viszi a prímet. Az antik hatás általuk még ellenállhatatlanabbá válhat. Ami az alakzatokat illeti, a sokoldalúság ezen a téren is megfigyelhető. Az ovális, szögletes, kerek variációkon túl akár még hárfa alakú verzió is felfedezhető a palettában. Nem csoda tehát, hogy attól még, hogy sokan rajonganak ezekért a kiegészítőkért, valójában nem kell versenyezniük egymással. Mert ahány otthon, ahányféle ízlés, annyi megvalósítási mód. A fénnyel érdemes játszani, kipróbálni, hogy hol mutat a legjobban a térben, mind praktikus, mind esztétikus szempontból. Ezek után már a tartó(k) elhelyezése sem jelenthet nehézséget!

Mit ad hozzá a dekorálás a környezethez?

Kis túlzással mindent. A puritán egyszerűség is egy választható út természetesen. Ám még ebben a felfogásban is elférnek azok a visszafogott dekorációs kellékek, amik leheletnyit befolyásolják csupán a közegüket, de jelenlétük mégsem letagadható. Organzák, szalagok hófehérben, vajszínben – ki az, aki feltűnőnek ítélné őket? De nyilvánvaló módon, aki szívesen veti bele magát a sokszínűség tengerébe, annak a bézs, a kék, a zöld, sőt akár a piros színek is hűséges társaivá válhatnak.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Címkék: árnyék, fény, otthon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.