Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2022. Augusztus 19. 10:54, péntek | PR
Forrás: (x)

A fény és árnyék tánca felpezsdítheti az otthon hangulatát!

A fény és árnyék tánca felpezsdítheti az otthon hangulatát!

Ahol fellobban egy aprócska láng, ott azon nyomban megjelenik a lobogás hátterében az árnyék.

Ez az örök igazság, törvény nemcsak egy egyszerű megállapítás, hanem olyasvalami, aminek a tudása felhasználható a mindennapokban. Vajon egykor, régen miért világították be a tereket ezernyi lámpással, fáklyával, gyertyával? Nem csupán praktikumból. Ennél sokkal többről szólt a fényfürdő!

Mi a rég elmúlt korok üzenete?

Az, hogy akadnak olyan halhatatlan megoldások, legyen szó díszítésről, berendezésről, térkiemelésről, amik valóban kortalanok. Az antik gyertyatartók talán a legjobb példák erre. A nem egyszer egészen a barokk korig visszanyúló stílusviláguk pillanatok alatt átrendezi az idő „szövetét”. A modernitás a klasszikus formákkal nem, hogy csak megfér, hanem konkrétan ellenállhatatlan párosítást alkot.

Az arany és az ezüst a két árnyalat, ami kétségtelenül viszi a prímet. Az antik hatás általuk még ellenállhatatlanabbá válhat. Ami az alakzatokat illeti, a sokoldalúság ezen a téren is megfigyelhető. Az ovális, szögletes, kerek variációkon túl akár még hárfa alakú verzió is felfedezhető a palettában. Nem csoda tehát, hogy attól még, hogy sokan rajonganak ezekért a kiegészítőkért, valójában nem kell versenyezniük egymással. Mert ahány otthon, ahányféle ízlés, annyi megvalósítási mód. A fénnyel érdemes játszani, kipróbálni, hogy hol mutat a legjobban a térben, mind praktikus, mind esztétikus szempontból. Ezek után már a tartó(k) elhelyezése sem jelenthet nehézséget!

Mit ad hozzá a dekorálás a környezethez?

Kis túlzással mindent. A puritán egyszerűség is egy választható út természetesen. Ám még ebben a felfogásban is elférnek azok a visszafogott dekorációs kellékek, amik leheletnyit befolyásolják csupán a közegüket, de jelenlétük mégsem letagadható. Organzák, szalagok hófehérben, vajszínben – ki az, aki feltűnőnek ítélné őket? De nyilvánvaló módon, aki szívesen veti bele magát a sokszínűség tengerébe, annak a bézs, a kék, a zöld, sőt akár a piros színek is hűséges társaivá válhatnak.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Címkék: árnyék, fény, otthon

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 16. 08:15, péntek | PR

Mit tud a Barum Polaris 5?

A Barum Polaris 5 neve nem ismeretlen a téli gumit kereső autósok körében. Sokan érdeklődnek olyan abroncsok iránt, melyek megbízhatóan és időtálló minőségben teljesítenek.