Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 26. 07:00, hétfő | Helyi

A férfiak a fejükre estek pénteken Győrben - Domnanits Lilla haza jött játszani

A férfiak a fejükre estek pénteken Győrben - Domnanits Lilla haza jött játszani

Pénteken láthatta a győri közönség a budapesti Turay Ida Színház vendégjátékát, "A férfiak a fejükre estek" című zenés vígjátékot, a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.

Az előadást Sztárek Andrea rendezte és játszik is benne. A nézőtér csordultig megtelt.

Megkeresésemre így nyilatkozott az előadással kapcsolatban: " Nagyon szeretem ezt a „A férfiak a fejükre estek” című darabot. Topolcsányi Laura írta, már ez a harmadik darabja, amit rendeztem. Jó barátságot ápolok vele, ez látszik az előadásban. Nagyon szeretjük játszani, a nézőknek is kedvence. Mindig nagy siker, szinte alig lehet rá jegyet kapni, ez borzasztóan jó érzés."

Főbb szerepekben láthattuk: Sztárek Andrea, Détár Enikő, Xantus Barbara, Nyírő Bea, Seprenyi László, Topolcsányi Laura- az előadás írója-, Szántó Szandra, Germán Lívia, Lovas Emília, Kereki Anna, Győri Péter, Cservenák Vilmos, Bácsatyai Gergely, továbbá Antalfi Anett, Domnanits Lilla, Kovács Dézi és Meleg Bernadett. Az előadás díszlet és jelmeztervezője: Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház alapító igazgatója.

A kapuvári születésű Domnanits Lillát, az előadás egyik szereplőjét kérdeztem: "A férfiak a fejükre estek" cimű darab az első nagyszínházi szereplésem. A Gór Nagy Mária Szinitanodába jártam és így utolsóéves tanodásként kerültem bele ebbe az előadásba.Elképesztő volt, már az első próbák óta. Szinte hihetetlennek éreztem, hogy ilyen nagy színészekkel lehetek egy színpadon. Egyszerre volt csodálatos és bámulatos. Rengeteget tanultam tőlük, mind a szakmaról es mind magárol a való életről. Nagy élmény, hogy az országban mindenfelé visszük a darabot, de az ember szívéhez mindig közelebb állnak azok a helyek, ahova kicsit jobban kötődik. Mivel Győr-Moson-Sopron megyei vagyok, így nagyon megörűltem, amikor megláttam, hogy Győrbe is elhozzuk... Nem tudom elmondani, hogy ilyenkor milyen érzés fog el, egyszerűen csak más, mint egy teljesen idegen hely.
Nagyon szeretem egyebkent ezt a darabot, szerettem a probafolyamatot is. Sokat nevettünk es összecsiszolódtunk.
Júniusban végeztem a Gór Nagy Mária Szinitanodában. Bozsó Péter osztályába jártam, akitol rengeteget tanultam és nagyon szerettem a rendezéseit. Sok jó szerepem volt az iskolai évek alatt. Kiemelném Moliére Mizantrop-ját,amiben Celimen-et alakítottam,valamint Kornis Mihály Körmagyar című darabját,amiben az édes kislányt játszhattam el. Később szívesen színre vinném ezeket újra. Játszom gyermekdarabokban, valamint szerepeltem a Jóban rosszban sorozatban is néhány epizód erejéig. Szeretném, hogy szépen, fokozatosan megtaláljanak olyan szerepek, amikben tudok bizonyítani. - meséli a megyénkből származó fiatal tehetség.

Az előadás felhőtlen szórakozást ígér sok nevetéssel és szép pillanattal. Szívből ajánlom, nézzétek meg a Turay Ida Színházban.

Írta: Csobay Dániel

Képek: gyulaihirlap.hu; kozonseg.hu; Puskel Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense