Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2013. Szeptember 11. 11:01, szerda | Helyi
Forrás: ujasz.hu

A férfiak képtelenek elviselni párjuk sikerét!

A férfiak képtelenek elviselni párjuk sikerét!

Elveszítik az önbecsülésüket egy sikeres oldalborda mellett.

A Journal of Personality and Social Psychology című lapban közzétett tanulmányból megtudhatjuk, hogy a férfiak önérzetét sérti, ha feleségük vagy barátnőjük valamiben nagyon kitűnik, jelentős sikert ér el. Míg a nők önbecsülését nem befolyásolja párjuk sikere vagy kudarca, addig a férfiakét az előbbi úgy tűnik, megviseli.

Amint azt a kutatást vezető Kate Ratliff, a Florida Egyetem munkatársa kifejtette, az még érthető, ha egy férfi kudarcként éli meg, hogy egy adott területen – legyen az például az együtt elkezdett fogyókúra – a párja nagyobb sikert ér el, mint ő maga, a mostani kutatás azonban arra világított rá, hogy a férfiak partnerük minden sikerét automatikusan saját kudarcukként élik meg, függetlenül attól, hogy riválisok-e azon a területen vagy sem.

Cikk folytatása...

Címkék: férfi, kapcsolat, , siker

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.