Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Július 20. 11:56, szerda | Helyi
Forrás: MTI-V

A fogyasztóvédelmi egyesület működteti továbbra is a pénzügyi tanácsadó irodákat

A fogyasztóvédelmi egyesület működteti továbbra is a pénzügyi tanácsadó irodákat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb két évre szóló szerződést kötött a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületével (FOME) kilenc pénzügyi tanácsadó iroda működtetésére - közölte kedden az MNB az MTI-vel.

A tevékenységet eddig is végző civil szervezet az MNB által az első félévben kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el az irodák működtetési jogát. Július 18-tól nyolc megyeszékhelyen, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden, július 25-től pedig Zalaegerszegen is fogadják a fogyasztókat a tanácsadó irodák. A nagyvárosokon kívül az adott megyékben havonta két-két pénzügyi fogyasztóvédelmi rendezvényt is szerveznek.
A közlemény hangsúlyozza: a jegybank a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése és a fogyasztói jogok erélyes képviselete érdekében változatlanul kiemelt figyelemmel kezeli az ország megyeszékhelyein található, a fogyasztók részére ingyenes pénzügyi tanácsadást végző irodahálózat működését. Az MNB 2016 őszén új közbeszerzési eljárást hirdet további irodák nyitása érdekében.
A tanácsadó irodákat az MNB-törvényben szereplő pénzügyi intézmények ügyfelei ingyenesen vehetik igénybe. A személyesen, postai úton, telefonon és elektronikusan végzett tanácsadás kiterjed a fogyasztók pénzügyi tájékozottságának, ismereteinek bővítésére és pénzügyi tudatosságának növelésére, valamint az érintett pénzügyi intézményekkel összefüggő jogviszonyaikból származó érdekérvényesítésük elősegítésére.
A fogyasztókat segítő pénzügyi tanácsadó irodákról bővebben a http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/civil-halo, illetve a http://www.penzugyifogyaszto.hu honlapokon találhatóak információk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.