Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 31. 08:51, szerda | PR
Forrás: (x)

A függönyök és a lámpák nagyszerűen dekorálják a lakásunkat

A függönyök és a lámpák nagyszerűen dekorálják a lakásunkat

Az, hogy milyen függönyöket és lámpákat választunk a lakásunkba, sok mindent elárul rólunk. Ezek a kiegészítők színt és szépséget visznek az otthonunkba és nagyon jól tükrözik a stílusunkat és az ízlésünket.

A függönyöket választhatjuk hasonló színekben, mint amilyen a bútoraink színe, de az ellentétes színvilággal remek kontrasztot is teremthetünk. A lakásunkban fellelhető lámpák nem csak funkciót töltenek be, de remek intim hangulatot is teremtenek a lakásunk megannyi pontján. Mutatjuk, milyen függönyöket és lámpákat vásárolhatunk a lakásunkba, hogy az otthonos és kellemes hangulatú legyen.

A függöny színe és stílusa

Függönyt úgy is érdemes választani, hogy az tökéletesen passzoljon az adott térbe és megfeleljen egy-egy szoba stílusának. Függönyt aszerint is választhatunk, hogy milyen hangulatot kívánunk teremteni egyes szobákban.

A világos, élénk színű és mintás függönyök remekül passzolnak a nappaliba, a konyhába, az étkezőbe és a fürdőszobába. A sötétebb színű függönyök pedig a hálószobában mutatnak igazán jól, hiszen ezek a függönyök megfelelő alvási környezetet hoznak létre, hiszen nem engedik be a szobába a napfényt.

Függönyt, méret szerint is választhatunk. A kisebb függönyök a kisebb ablakokra illeszthetők, például a konyhai vagy a fürdőszobai ablakokra. A hosszabb függönyök pedig ideálisak a nappali vagy a hálószobai ablakokra, illetve jól passzolnak a nagyobb belterű lakásokban.

Ha a függönyt dekorációként is kívánjuk használni, akkor a fal színétől néhány árnyalattal sötétebb függönyt válasszunk. A kontraszt megteremtése érdekében ügyeljünk arra, ha a függöny világosabb színű, akkor a sötétebb bútorokkal teremtsük meg a színek egyensúlyát.

Mintás, alakzatos függönyöket is felrakhatunk, ezzel mintegy fókuszpontot hozunk létre a lakásban. Arra azonban ügyeljünk, hogy ezek a minták és lenyomatok mindenképpen harmonizáljanak a bútorok és egyéb kiegészítők színével.

A lámpák fényt adnak, és intim hangulatot teremtenek

Lámpák terén nagyon bőséges a választék, így nem könnyű eligazodni, hogy milyen lámpákat is vásároljunk az otthonunkba. Jól tesszük, ha először csakis a lámpák funkciói alapján döntünk, majd választhatunk olyan lámpákat is az otthonunkba, amelyek dekorációs célt is szolgálnak.

A mennyezeti lámpák nem csak stílusosok, hanem hatékonyan világítják meg az adott teret. A mennyezeti lámpa nagyban meghatározza egy-egy helyiség stílusát.

Az állólámpákat felállíthatjuk egy-egy szoba sarkába, ezzel is megnövelhetjük az adott szobát, mint teret. Ezek a lámpák nem csak fényt biztosítanak, de nagyon dizájnos kialakításában is készülnek, amelyek karakteressé teszik a lakásunkat, vagy az adott helyiséget, ahol felállítjuk azokat.

Az asztali lámpák alkalmasak az otthoni irodai asztal megvilágításához vagy olvasáshoz. A dizájnos asztali lámpák között klasszikus és modern darabokat is találunk.

A világító dekorációk is adnak némi fényt, de elsősleges szerepük nem más, mint a dekorálás. Többféle ilyen dekorációt is választhatunk, például faliképet, háttérvilágítással, LED fényfűzért vagy függő fénydekorációt.

A kültéri világítás beszerzése is fontos feladat. Ezek a lámpák a biztonságos közlekedést is lehetővé teszik az az udvaron, amellett, hogy elegánsak, szépek és hangulatot is teremtenek.

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt