Városlista
2021. augusztus 6, péntek - Berta

Hírek

2021. Március 31. 08:51, szerda | PR
Forrás: (x)

A függönyök és a lámpák nagyszerűen dekorálják a lakásunkat

A függönyök és a lámpák nagyszerűen dekorálják a lakásunkat

Az, hogy milyen függönyöket és lámpákat választunk a lakásunkba, sok mindent elárul rólunk. Ezek a kiegészítők színt és szépséget visznek az otthonunkba és nagyon jól tükrözik a stílusunkat és az ízlésünket.

A függönyöket választhatjuk hasonló színekben, mint amilyen a bútoraink színe, de az ellentétes színvilággal remek kontrasztot is teremthetünk. A lakásunkban fellelhető lámpák nem csak funkciót töltenek be, de remek intim hangulatot is teremtenek a lakásunk megannyi pontján. Mutatjuk, milyen függönyöket és lámpákat vásárolhatunk a lakásunkba, hogy az otthonos és kellemes hangulatú legyen.

A függöny színe és stílusa

Függönyt úgy is érdemes választani, hogy az tökéletesen passzoljon az adott térbe és megfeleljen egy-egy szoba stílusának. Függönyt aszerint is választhatunk, hogy milyen hangulatot kívánunk teremteni egyes szobákban.

A világos, élénk színű és mintás függönyök remekül passzolnak a nappaliba, a konyhába, az étkezőbe és a fürdőszobába. A sötétebb színű függönyök pedig a hálószobában mutatnak igazán jól, hiszen ezek a függönyök megfelelő alvási környezetet hoznak létre, hiszen nem engedik be a szobába a napfényt.

Függönyt, méret szerint is választhatunk. A kisebb függönyök a kisebb ablakokra illeszthetők, például a konyhai vagy a fürdőszobai ablakokra. A hosszabb függönyök pedig ideálisak a nappali vagy a hálószobai ablakokra, illetve jól passzolnak a nagyobb belterű lakásokban.

Ha a függönyt dekorációként is kívánjuk használni, akkor a fal színétől néhány árnyalattal sötétebb függönyt válasszunk. A kontraszt megteremtése érdekében ügyeljünk arra, ha a függöny világosabb színű, akkor a sötétebb bútorokkal teremtsük meg a színek egyensúlyát.

Mintás, alakzatos függönyöket is felrakhatunk, ezzel mintegy fókuszpontot hozunk létre a lakásban. Arra azonban ügyeljünk, hogy ezek a minták és lenyomatok mindenképpen harmonizáljanak a bútorok és egyéb kiegészítők színével.

A lámpák fényt adnak, és intim hangulatot teremtenek

Lámpák terén nagyon bőséges a választék, így nem könnyű eligazodni, hogy milyen lámpákat is vásároljunk az otthonunkba. Jól tesszük, ha először csakis a lámpák funkciói alapján döntünk, majd választhatunk olyan lámpákat is az otthonunkba, amelyek dekorációs célt is szolgálnak.

A mennyezeti lámpák nem csak stílusosok, hanem hatékonyan világítják meg az adott teret. A mennyezeti lámpa nagyban meghatározza egy-egy helyiség stílusát.

Az állólámpákat felállíthatjuk egy-egy szoba sarkába, ezzel is megnövelhetjük az adott szobát, mint teret. Ezek a lámpák nem csak fényt biztosítanak, de nagyon dizájnos kialakításában is készülnek, amelyek karakteressé teszik a lakásunkat, vagy az adott helyiséget, ahol felállítjuk azokat.

Az asztali lámpák alkalmasak az otthoni irodai asztal megvilágításához vagy olvasáshoz. A dizájnos asztali lámpák között klasszikus és modern darabokat is találunk.

A világító dekorációk is adnak némi fényt, de elsősleges szerepük nem más, mint a dekorálás. Többféle ilyen dekorációt is választhatunk, például faliképet, háttérvilágítással, LED fényfűzért vagy függő fénydekorációt.

A kültéri világítás beszerzése is fontos feladat. Ezek a lámpák a biztonságos közlekedést is lehetővé teszik az az udvaron, amellett, hogy elegánsak, szépek és hangulatot is teremtenek.

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 18:14, szerda | PR

Hogyan használd ki a tízmilliószoros napot? 5+1 tuti tipp

A láthatatlan energiák létezéséről minden másodpercben bebizonyosodhatunk, amíg nem a föld felett 50 cm-rel lebegve létezünk, a kezünkből kicsúszó toll is a padlón landol,

2021. Július 14. 16:17, szerda | PR

Kezdődhet a nyaralás? Ezekkel az autópálya díjakkal számolhatsz 2021-ben!

Ebben az évben tényleg szinte mindenki szeretne menni nyaralni, aki teheti. Sokan mennek már külföldre, de legalább ugyanennyi ember döntött a belföldi pihenés mellett, és a letöbben autóval vágnak neki az útnak.

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala