Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2012. Július 05. 09:45, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

A genovai rendőrök bírságolnak a legtöbbet Olaszországban

A genovai rendőrök bírságolnak a legtöbbet Olaszországban

A liguriai Genova autósai fizetik a legtöbb közlekedési bírságot Olaszországban - derült ki egy felmérésből.

Vagy egész Genova szabálytalanul közlekedik, vagy a liguriai közlekedési rendőrök túl lelkiismeretesek - találgatott az olasz sajtó a közlekedési bírságolásról készült vizsgálat eredményei láttán. Az újságok a második lehetőséget tartották valószínűbbnek, annál is inkább, mivel a genovaiakat egész Olaszországban takarékosságukról ismerik.
Itáliában minden ezer lakosra évi 274 euró közlekedési bírságot szabnak ki tilosban parkolásért, gyorshajtásért és a közlekedési szabályok egyéb megsértéséért. Az országos átlagot Liguriában jóval meghaladják: Genovában és környékén minden ezer lakosra 618 euró bírság jut. A második helyen álló Toszkánában is csak ennek valamivel több mint a felét fizetik (354).
A harmadik helyen Lombardia áll (312). A legkevesebb büntetés a dél-olasz Basilicatára jut, ott minden ezer autósra évi száz euró közlekedési bírságot rónak ki.
Gyorshajtásért a legtöbb bírságot Lazióban, Toszkánában és Lombardiában fizetik, mivel ezeknek a tartományoknak több pénzük van az utak ellenőrzésére. Ehhez képest a déli Calabriában ezer autósra évi 29 euró bírság jut a megengedett haladási sebesség túllépéséért. Calabriában teljesen feleslegesek a közlekedési rendőrök - jegyezték meg ezzel kapcsolatban az újságok.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:50, szerda | Külföld

Az ENSZ-t kritizálta Zelenszkij

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden.

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Szlovákia sem szünteti meg a gabonaimport korlátozását

Az ukrán gabona behozatalára vonatkozó korlátozások fenntartása miatt a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) beadott ukrán panasznak nincs jogalapja, Szlovákia nem szünteti meg az embargót

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Külföld

Bild: a német belügyminiszter szavazati jogot adna a menekülteknek

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter szavazati jogot adna a Németországban élő külföldieknek - írta a Bild című német lap kedden a szociáldemokrata párt (SPD) Hessen tartományi szervezetének választási programja alapján.

2023. Szeptember 19. 06:00, kedd | Külföld

Vlagyimir Putyin: az orosz gazdaság helyreállt