Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 10. 09:35, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri evangélikus iskola tanára volt a száguldó vonatból kizuhant nő

A győri evangélikus iskola tanára volt a száguldó vonatból kizuhant nő

Több száz diák, kollégái és családja gyászolja H.-né K. Évát (†50), aki hétfőn kizuhant a száguldó vonatból Tatánál.

A Blikk információi szerint a földrajz-rajz szakos tanárnő férjével utazott Budapestről Győrbe, amikor a tatai Tóvároskert megálló környékén a nő kiment a vécére.

Ekkor eddig tisztázatlan okból kinyílt a gyorsvonat elektromosan vezérelt ajtaja, a pedagógus pedig háttal kizuhant. Férje csak kicsivel később vette észre, hogy párja nem tért vissza, ezután vészfékezett a vonat. Az 50 éves asszonyt mentőhelikopterrel a tatabányai Szent Borbála kórházba szállították súlyos koponyasérüléssel, sokkos állapotban. Nem sokkal később azonban férjével közölték, hogy Éva asszony belehalt súlyos belső sérüléseibe.

- A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőügyben kezdte meg a nyomozást a halálos kimenetelű vonatbalesettel kapcsolatban - nyilatkozta a Blikknek a megyei sajtóreferens, és hozzátette, párhuzamosan a rendőrséggel a vasúttársaság is vizsgálatot indított az ügyben. Mint megtudtuk, az elhunyt asszony 1992 óta tanított a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban Győrött. Szívügye volt a tehetségkutatás, az egyik mozgatórugója volt az iskolának. Diákjai szerették, még az iskolán kívüli ügyes-bajos problémáikkal is hozzá fordultak.

A Blikk megkereste az iskolát is, de ott csak az ügyeletessel tudott beszélni, aki megtörve erősítette meg a hírt, mely szerint kollégája tragikus balesetben elhunyt. Az asszony családjával Győr-Ménfőcsanakon lakott, éppen hazafelé tartottak, amikor a tragédia bekövetkezett.

A Blikk megkereste a MÁV-ot is a halálos baleset ügyében. Szerettük volna megtudni, hogy miként nyílhatott ki menet közben az elektromos ajtó, amely egyébként csak akkor nyitható, amikor a vonat az állomásra érkezik. Kérdéseink között volt az is, hogy jelezték-e az ajtók meghibásodását korábban az illetékeseknek, és az is, hogy a mozdony vezetője tévedésből kinyithatta-e a szerelvény ajtaját. De a vasúttársaság válaszlevelében a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva egyetlen kérdésünkre sem adott választ. Információink szerint szemtanúja nem volt a balesetnek, így a családnak még várni kell a válaszra, miért veszítették el Évát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.