Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. December 05. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

A győri Rába tulajdonosai december 12-ig adhatják el részvényeiket

A győri Rába tulajdonosai december 12-ig adhatják el részvényeiket

A kormány november elején döntött úgy, hogy államosítja a győri járműipari vállalatot. Még december 12-ig adhatják el az államnak a részvényeiket a Rába tulajdonosai.

A kormány november elején döntött úgy, hogy államosítja a járműipari vállalatot. Az állam nem azért veszi meg a Rábát, hogy aztán haszonnal túladjon rajta, hanem hogy munkahelyeket teremtsen és újjáélesszen egy jelentős hazai iparágat - ismertette az m1 Híradó. Húsz éve még Ikarusz motorokat gyártottak a Rábában, ma pedig a cég katonai teherautókhoz, személygépkocsikhoz gyárt alvázakat, alkatrészeket.

A kormány november elején jelentette be, hogy megvásárolja a cég részvényeit 815 forintos áron. Ez 31 százalékkal több, mint amikor utoljára kereskedtek a cég részvényeivel a tőzsdén. A részvényeseknek már csak december 12-ig adhatják el a tulajdonrészüket. Ehhez nem kell mást csinálniuk, mint ingyen egy értékpapírszámlát nyitniuk az Unicredit Banknál.

Az adás-vételt még az Európai Unió versenyhatóságainak is jóvá kell hagyniuk. Ennek jelenleg 2-4 hónap az átfutási ideje. A részvényesek ezután jutnak hozzá a pénzükhöz.

A kormány szerint a járműipar kiemelt stratégiai ágazat Magyarországon. Ezért vásárolják fel a részvényeket.

„Egyrészt hagyományokkal rendelkezik, másrészt jelentős hazai kis- és középvállalkozói kört tud foglalkoztatni. Tehát ennek a vállalkozói körnek a foglalkoztatása nagyon fontos feladat" - mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Híradónak.

Az államtitkár szerint a kormány nem azért veszi meg a Rábát, hogy aztán haszonnal túladjon rajta, hanem hogy munkahelyeket teremtsen és újjáélesszen egy jelentős hazai iparágat - zárult a riport.

Címkék: Rába Jármű Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?