Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Szeptember 27. 09:16, péntek | Helyi

A határ túloldalán is tiltakoznak egy vitnyédi menekülttábor ellen

A határ túloldalán is tiltakoznak egy vitnyédi menekülttábor ellen

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó arról írt bejegyzésében, hogy a média a Deutschkreutzhoz közeli Vitnyéden menekülttáborról kialakításáról számolt be

– emiatt felszólította Karl Nehammer kancellárt és Gerhard Karner belügyminisztert (mindkettő ÖVP), hogy tegyenek lépéseket az ügyben.

Burgenland minden jogi és politikai lehetőséggel megvédi magát az ilyen tervek ellen. Kizárt, hogy Magyarország más országokra terelje a házi migrációs problémáit – jelezte Doskozil. Szerinte a magyar lépés egyenértékű lenne az államilag szervezett csempészettel. Erre Ausztriának a zöldhatár szigorú ellenőrzésével kell reagálnia, a szövetségi kormánynak le kell állítania ezeket a terveket – közölte.

Vasárnap egyébként tiltakozó menetet tartottak az 1500 lakosú Vitnyéden is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 08:10, péntek | Helyi

Óriási tömeg ünnepelt együtt az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án több ezer ember részvételével zajlott az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont Grand Opening rendezvénye, melyen a résztvevők együtt ünnepelték meg az Élményközpont teljes megújulását.

2024. Szeptember 27. 07:13, péntek | Helyi

Hol folytatják az eddigi városvezetők?

Az utolsó közgyűlést követően biztosan változni fog a városvezetés. Számba vettük, hogy a polgármesterről, illetve az alpolgármesterekről mit lehet tudni a folytatást illetően.

2024. Szeptember 26. 09:16, csütörtök | Helyi

Árvíz után: óriási kár a faanyagban és a vadállományban

Az elmúlt napok, hetek eseményeit meghatározta a többhetes kánikula után érkező Borisz ciklon, majd a nyomában járó árhullám. Akár többezer köbméter faanyagot is elvihetett az ár a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. területéről.

2024. Szeptember 26. 08:09, csütörtök | Helyi

Viharos közgyűléssel zárult a ciklus Győrben

Módosította szervezeti és működési szabályzatát Győr önkormányzata.