Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. Június 01. 13:12, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: mti

A határkerítésen létrán átmászó szír férfiakat ítéltek el Szegeden

A határkerítésen létrán átmászó szír férfiakat ítéltek el Szegeden

Egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítéltek gyorsított eljárásban hétfőn három a szerb-magyar határt védő kerítésen létrán átmászó szír férfit.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a szabadságvesztés mellett két évre kiutasította őket Magyarország területéről.

A vádlottak szombat délelőtt a szerb-magyar államhatáron felállított külső kerítésnek egy létrát támasztottak, majd azon keresztül bemásztak az ott futó szervizútra. Ezt követően a belső kerítéshez is elhelyezték a létrát, azonban ekkor a járőrök tetten érték őket. A vádlottak azzal, hogy Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény - kerítés - által védett területére jogosulatlanul léptek be, határzár tiltott átlépésének bűntettét követték el.

A bíróság döntését a vádlottak és védőik tudomásul vették, míg a fellebbezés bejelentésére az ügyészség három napot tartott fenn, így az ítélet még nem emelkedett jogerőre - tudatta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott