Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 02. 15:37, péntek | Belföld
Forrás: mti

A hátsó rendszám áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre

A hátsó rendszám áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre

A kormány által elfogadott javaslat alapján készülő rendeletmódosítás egyértelműen kimondja, hogy a gépkocsik hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre;

a szürke rendszám kiváltásának folyamata pedig egyszerűbbé és olcsóbbá válik - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-t.

Közleményükben azt írták: Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az NFM-mel és a Belügyminisztériummal (BM) egyeztetve, "a kerékpárosok kérésének megfelelően" javaslatot tett a szürke rendszám szabályozásának módosítására. A kormány elfogadta a kezdeményezést - közölték -, így a jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére. Egyszerűbb és olcsóbb lesz a szürke rendszám kiváltásának folyamata: az okmányirodákban lehet igényelni és átvenni.

Hangsúlyozták: szintén fontos fejlemény a kerékpárosoknak, hogy "a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja, a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre".

A kormánybiztos javaslatára törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az úgynevezett boxokra is vonatkozik majd.

A tárca ismertette: a rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. Révész Máriusz kormánybiztos a BM-mel megállapodott arról, hogy a rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.