Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2017. Február 10. 14:23, péntek | Belföld
Forrás: hirado.hu

A házasság ma is egy korszerű életmód

A házasság ma is egy korszerű életmód

A házasság hete célja felhívni a figyelmet arra, a házasság ma is egy korszerű életmód

– jelentette ki Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kevés elköteleződéssel járó párkapcsolat, vagy az arra épülő család nem hosszú távú – szögezte le.

Nagy csapdája a fogyasztói társadalomnak, hogy ha nem működik valami, akkor azt lecseréljük. Az emberi kapcsolatok terén azonban ez a hozzáállás nem működik. A házasság hetének feladata felhívni a figyelmet arra, ez egy olyan terület, ahová befektetni kell, akkor kapok vissza, ha én is adok – fogalmazott.

Itt nem statisztikai adatok gyártásáról van szó, hanem egyszerűen arról: ha valaki reggel felébred, gondol-e arra, hogy valami módon kifejezze a szeretetét a kedvese iránt. (…) Ha valahol jól működik a dolog, az nem automatikus, hogy jövőre is így lesz. Ezért egy figyelemfelhívás, a szeretet kifejezése egy döntés, egy mindennapi gyakorlat, erről szól a házasság hete – hangsúlyozta.

Minden generációt megpróbálnak megszólítani a megelőzés és segítség szemléletével – hangoztatta.

Magyarországon egyébként tizedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A rendezvénysorozat idén február 12. és 19. között zajlik. Arca Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Mónika, fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Valamennyi program szerepel a házasság hete honlapján. Márciusban hazánkba látogat Gary Chapman, híres párkapcsolati szakértő és terveznek beindítani egy e-learning párkapcsolati tréninget is – árulta el a koordinátor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.