Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 16. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

A házasulandók továbbra is a minőséget keresik

A házasulandók továbbra is a minőséget keresik

Az elmúlt 40 évben Győrben folyamatosan csökkent a házasságot kötők száma. Természetesen megérzik ezt az esküvőknek helyet adó szállodák és éttermek is, hiszen nyári bevételük jelentős része származik az „esküvő iparból”

A győri Carmen étterem mégis szilárdan tartja magát: a csökkenő számú házasságkötés ellenére a náluk szervezett esküvők száma változatlan. Az okokról Jankó Ernőt, a Carmen étterem vezetőjét faggattuk.

A statisztikák szerint a házasulandók száma folyamatosan csökken Győrben. 2009-ben még mintegy 500, 2010-ben már csak mintegy 400 pár mondta ki a boldogító igent, és (időarányosan) idén is sokkal kevesebben jelezték házasságkötései szándékukat. Elkeseredni azonban mégsem kell a statisztikai adatok hallatán, hiszen az esküvő-dömping még csak most következik. A KSH adatai szerint az elmúlt 4 évben a legnépszerűbb hónap az augusztus, a július és a szeptember volt a házasulandók körében.

Az esküvők számának csökkenése ellenére a győri Carmen étteremben szinte évről évre ugyan annyi esküvőt tartanak – tudtuk meg Jankó Ernőtől, az étterem vezetőjétől. Változás csak a létszámban mutatkozik: a korábbi, gyakran 100-150 fős násznép helyett napjainkban gyakoriabbak a 30, 40, 60 fős esküvők.

- Szerencsére jók a Kálvária Hotel és a Carmen étterem adottságai, különböző méretű elegáns termeket és a hotel zárt udvarán egy kellemes kültéri sátrat is fel tudunk ajánlani vendégeinknek - így ha szükséges, akár több esküvőt is zavartalanul tarthatunk egy időben – mondta el Jankó Ernő, aki kollégáival együtt teljes körű szolgáltatást és sokszor nagyon hasznos ingyenes tanácsadást biztosít a házasulandóknak az esküvő lebonyolításához.

- Akkor jó egy esküvő, ha az ifjú pár és a vendéglátós is tökéletesen elégedett és a vendégek is kiválóan érezték magukat – vallja az étteremvezető. Ennek érdekében az utóbbi években olyan esküvői csomagokat állított össze, amelyek át/érték arányban nagyon kedvezőek és emellett jelentős mértékben megkönnyítik a párok számára a választást. A csomag a kiválasztott menü mellett korlátlan italfogyasztást tartalmaz – az esküvő szervezői így a vendégek számát ismerve előre tudják, hogy a lagzi végén mekkora számlát kapnak.

- Tapasztalataink szerint – mivel az esküvő egyszeri és megismételhetetlen alkalom -, a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindenki a minőséget keresi. Az esküvő menüben továbbra is a hagyományos ételek a keresettek, ennek ellenére - az étteremmel egyeztetve - érdekesebb, izgalmasabb ételekkel is meg lehet lepni a vendégeket. Az ifjú pár a helyszín, az ételek és a kiszolgálás minősége, valamint a lagzi várható hangulata alapján választ éttermet. Tapasztalataink szerint nagyon fontos számukra az ismerősök véleménye és ajánlása, és természetesen az ár is. Utóbbi terén az étteremvezető szerint a minőségi vendéglátást nyújtó vendéglátóhelyek között már nincs jelentős eltérés Győrben, így a vendégeket az egyre jobb szolgáltatások nyújtásával, figyelmességgel és segítőkészséggel lehet megnyerni és megtartani.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.