Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. November 11. 18:30, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

A hely, ahol a Duna is szívesen megállna egy kávéra...

A hely, ahol a Duna is szívesen megállna egy kávéra...

A belvárosban, a Stelczer Lajos utcában nyílt egy kis kávézó. A River Café. Még nincs egy hónapja, hogy kinyitotta kapuit, mi is kíváncsian benéztünk hozzájuk.

Nagyon hangulatos, vendégcsalogató, nem dohányzó, gyermekcentrikus és még sorolhatnánk a jó tulajdonságokat. És soroljuk is, hiszen megkérdeztük a tulajdonost, Garbai Zoltánt.

*************************************************************************
Mivel kávézól beszélünk a kérdés, ami a legelőször eszembe jut, hogy van-e kávé különlegességetek?

Igen, van egy különleges kávénk. Úgy hívják, hogy Lamigi. Ez egy arab kávékeverék, 8 féle arab kávéból készül, olasz pörköléssel. Egy nagyon aromás ital, ajánlom a kávé kedvelőinek.

Hány fő befogadására alkalmas a kávézó és rendezvények, például születésnapok lebonyolítását vállaljátok?

Igen természetesen. A River Café 40 fő befogadása alkalmas. Előzetes bejelentés után vállalunk születésnapi partikat, céges bulikat és bármilyen rendezvényt.

Engedd meg, hogy dicsérjelek, mert nagyon hangulatos és meleg ez a hely. Igazán modern és mégis barátságos. Mikor azt tervezgettétek, hogy hogyan fog kinézni, mire figyeltetek oda? Mi volt az elképzelés?

Először is köszönöm. Ahogy te is látod, a fehér és a kávé barna színek dominálnak. A bútorok nagy részét én készítettem. Szerintem sikerült modernné, de egyben egyedivé és ahogy te is említetted hangulatossá tenni a helyet. És a kávézó nevénél pedig gondoltunk arra, hogy itt a Duna. Közel vagyunk a Dunakapu térhez és így lettünk River Café. Amikor rendezkedtünk, akkor egy régi ismerősömtől képeket is kaptunk, itt láthatod a falon. Őt Bagics Gábornak hívják, hobbifotós és minden fotója a Dunát ábrázolja. Így a kávézó nevéhez még a képek is illenek. A fotók a Budapesti Néprajzi Múzeumban is láthatók, ott vannak kiállítva!

Mit tartasz különlegesnek, egyfajta plusznak a kávézódban, ami máshol nincs?

Van két nagy televíziónk, ezeken minden egyes magyarországi sportcsatornát lehet fogni és van egy 8 személyes exkluzív asztalunk,melyet egy mozdulattal kártyaasztallá alakíthatunk! Amikor ezt a kávézót tervezgettük, a feleségemmel együtt arra gondoltunk, hogy a mi korosztályunkat szeretnénk megfogni. A 20 - 40 éveseket. Magunkból kiindulva, mit szeretünk legjobban? Barátokkal megnézni kedvenc csapatunk meccsét vagy pedig egy baráti társasággal kártyázni egy jót.

Tudom hogy még csak most nyitottatok, de vannak további tervek, hogy még mit szeretnétek?

Igen. Most jönnek a hideg idők, a forralt boros időszakok. Mi is szeretnénk forralt bort árulni. Gondolkodtunk egy terasz rész megnyitásán is, az még jó lenne.

***************************************************************************
Kedves Olvasó, Önre vár a River Café! Mi nagyon jól éreztük magunkat, visszatérő vendégek leszünk. Ha még nincs ötlete a hétvégére, most súgok valamit: a River Café minden hétvégén italakcióval várja kedves vendégeit, most hétvégén a koktéloké a főszerep. Oroszcsacsi-, Csekk koktél - kiváncsi rá, hogy milyen az íze? Most pénteken és szombaton már kóstolhat is. Ja, és az árakról: Belvárosban külvárosi árak várják!

KD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.

2024. Május 13. 07:13, hétfő | Helyi

Jedlik Ányos elismerően csettintene: ma is működik a 100 éves szódagép

Egy ménfőcsanaki testvérpár ajánlotta fel azt a mintegy százéves szódagépet, amely a győri Széchenyi téri sörházban talált otthonra.

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.