Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 28. 11:30, szombat | Külföld
Forrás: mti

A helyben radikalizálódó terroristákat nehéz felderíteni

A helyben radikalizálódó terroristákat nehéz felderíteni

Nem a terroristák tömeges visszatérésére, hanem a helyben radikalizálódó terroristák felderítésének nehézségére figyelmeztetnek a nemzetbiztonsági szolgálatok

- mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

A szakértő elmondta: több - köztük a brit és amerikai - szolgálat jelentése alapján a terroristák visszatérésétől Európába egyelőre nem kell tartani. Németországban mintegy ezer ilyen ember visszatérésével számolnak.

Gondot jelent viszont felderíteni azokat, akik talán el sem hagyták országukat, hanem helyben radikalizálódtak. Sokuknak nincs is bűnügyi hátterük, de ha van is, az sem biztos, hogy terrorizmushoz köthető, hanem kábítószerrel kapcsolatban vagy lopás miatt keresik őket.

A késes támadások gyakoribbá válásáról Kis-Benedek József azt mondta: a hatóságok Európában megnehezítették a fegyvertartást és megnehezült a robbanóanyagok beszerzése is.

A szakértőt kérdezték arról is, hogy a görögországi tűzeseteknél is felmerült a terrorizmus gyanúja. Ennek kapcsán elmondta: ez egy létező módszer. A mostani görögországi esetnél meg kell várni a vizsgálatok eredményét - emelte ki Kis-Benedek József, hozzátéve: érdekesnek tartja, hogy több helyről indult a tűz.

Címkék: terrorista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt