Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Február 25. 07:42, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A héten várható az influenza tetőzése

A héten várható az influenza tetőzése

Az influenzajárvány országosan várhatóan ezen a héten fog tetőzni, ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Jankovics István elmondta: míg jelenleg Európában az influenza A, addig Magyarországon a B vírus dominál. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy tavaly az országban a B vírus háttérbe szorult, nem tudott nagy járványt okozni, ezért mostanra megnőtt rá a fogékonyság, főként a gyermekeknél. A mostani járványban a leginkább a 15 év alattiak érintettek, utánuk a 15-31 éves korosztály, a legkevésbé pedig az idősebbek.

A járvány országosan ezen a héten fog tetőzni - mondta a virológus, hozzátéve: még most is érdemes oltást kérni, főként a krónikus betegségben szenvedőknek, ugyanis a súlyosabb, akár halálos esetek a járvány végén szoktak előfordulni.

Címkék: betegség, influenza, vírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.