Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Július 18. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

Afrikában a közelmúltban két tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzött betegek kezelésére használnak, a megelőzésben is segíthetnek.

Ez egy rendkívül fontos tudományos áttörés, amely hatalmas előrelépést jelenthet az AIDS elleni küzdelemben - mondta Michel Sidibe, az UNAIDS nevű program vezetője. A WHO képviselői is csatlakoztak ehhez a véleményhez: a tanulmány szerintük is hatalmas hatással lehet a HIV fertőzés megfékezésére - írja a BBC.

A kísérletek mindkét tanulmány esetében hasonlóan zajlottak: egészséges embereknek kellett napi rendszerességgel HIV elleni szereket szedniük. Az eredmények is szinte azonosan alakultak mindkét kutatás során: a szer az egyik tanulmány szerint 62, a másik szerint pedig 63 százalékkal csökkenti a vírussal való megfertőződés esélyét.

A szakértők szerint is nagy előrelépést jelentenek az eredmények, ugyanakkor felhívják az emberek figyelmét arra is, hogy a HIV/AIDS megelőzésének továbbra is az óvszerhasználat a legmegbízhatóbb módja.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba