Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 11. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: STOP / MTI

A hónap végéig minden légitársaság Ferihegy 2-re költözik

A hónap végéig minden légitársaság Ferihegy 2-re költözik

Május végétől valamennyi Budapestről üzemelő légitársaság a reptér 2-es termináljáról közlekedik.

A Budapest Airport a MÁV-val és a BKK-val is tárgyal a két terminál közötti tömegközlekedés biztosításáról; az első két hétben a Főtaxi és a Minibusz közlekedtet majd terminálok közötti járatokat - derül ki a Budapest Airport csütörtöki közleményéből.

A Budapest Airport a május 29-ről 30-ra virradó éjszaka valamennyi, a repülőtér 1-es termináljáról közlekedő légitársaságot átköltözteti a 2-es terminálra. Május 30-tól az easyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian és a Wizz Air utasai egyaránt a repülőtér 2B termináljáról indulhatnak. Az érkezési terminál továbbra is a kiindulás helyétől függ: a schengeni övezet országaiból a 2A, a nem-schengeni zónából pedig a 2B terminálra érkezik valamennyi utas.

A Budapest Airport már korábban bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja az 1-es terminált. A Malév összeomlása nyomán keletkezett forgalomveszteség, illetve a vállalat adóterheinek további növekedése miatt a repülőtér üzemeltetője számára nem maradt más lehetőség, mint az üzemelés költségeit a két utasforgalmi terület összevonásával csökkenteni - áll a közleményben. Megjegyzik: a lépéssel javítható az egyébként jóval modernebb infrastruktúrával rendelkező 2-es terminál kihasználtsága is.

A Budapest Airport jelenleg is tárgyalásokat folytat a MÁV (Magyar Államvasutak) és a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) szakembereivel az 1-es terminál melletti vasútállomás és a 2-es terminál közötti zökkenőmentes tömegközlekedési kapcsolatok kialakítása érdekében. A költözést követő első két hétben a Budapest Airport szerződéses földi személyszállító partnerei, a Főtaxi és az AirportShuttle-Minibusz külön szolgáltatás keretében közlekedik a két terminál között. A következő hetekben az utasok számára minden fontos információ megtalálható lesz a Budapest Airport weboldalán. (www.bud.hu)

2012. május 30-tól az 1-es terminál, illetve a környezetében található nyilvános parkolókat a repülőtér lezárja a közforgalom elől. A Budapest Airport irodái az 1-es terminál épületében maradnak, és kizárólag a "B" portán keresztül lesznek megközelíthetőek.

A kisgépes és a légiáru-forgalom az eddigi helyszíneken működik tovább, az 1-es terminál forgalmi előterén.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.