Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Május 30. 09:09, csütörtök | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

A járőrök ébersége akadályozta meg a rablást

A járőrök ébersége akadályozta meg a rablást

Kiszúrták a járőrök a lopni készülő férfit.

A 30 éves Á. Péter nem először lopta meg munkaadóit. Márciusban a kétmillió forint értékben ellopott Erzsébet utalványokkal bukott le Győr belvárosában motorozás közben, míg májusban régi munkahelyét rövidítette meg több mint egymillió forint készpénzzel. A győri járőrök fülelték le, amint újabb „akcióra” készült.

A járőrök figyelmét egy rendszám nélküli Opel keltette fel 2013. május 23-án éjfél után Győrben az egyik bevásárló központ parkolójában. Igazoltatás alá vonták az autó közelében tartózkodó, zavartan viselkedő férfit, aki a rendőrök kérdéseire rendre ellentmondásokba keveredett. Ruházatának átvizsgálása során a jármű indító kulcsa, valamint egy „maszkként” használható csősál is előkerült. Közelében a földön két gumikesztyűt találtak a rendőrök, melyet a férfi a járőrök láttán rángatott le kezeiről.

Az autó utasterében gázriasztó fegyver, a csomagtartóban több ruhanemű hevert. A riasztóhoz tartozó lőszerek a jármű csomagtartójában voltak elrejtve. Az autó forgalmi rendszámtáblái is meglettek. Ezeket a gyanúsított járművéről leszerelte, majd az utastérbe tette.

A kihallgatása alatt erős hangulatváltozásokat produkáló és öngyilkossággal fenyegetőző férfi ellen önbíráskodás és lopás miatt büntetőeljárást folytat a rendőrség. Idén márciusban a készenléti rendőrök fogták el Győr belvárosában, mintegy kétmillió forint értékű lopott Erzsébet utalvánnyal motorkerékpárjának csomagterében. Két hónappal később volt munkaadóját lopta meg. Ez alkalommal, több mint egymillió forint készpénzt vitt magával.


Á. Péter ellen a Győri Rendőrkapitányság rablás előkészületének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 09:11, péntek | Helyi

Horgászok figyelem: Pontytelepítés hat helyszínen

Augusztus elsején 4200 kilogramm pontyot telepített kezelt vízeibe a megyei horgász szövetség.

2024. Augusztus 09. 08:10, péntek | Helyi

Változik szombaton a piac helyszíne

Rendezvény (a Barokk-esküvő) miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne augusztus 10-én, szombaton. A Dunakapu tér helyett a Tarcsay Vilmos utca 1-3. szám alatti parkoló (a piac korábbi területe) ad otthont a piacnak.

2024. Augusztus 09. 07:13, péntek | Helyi

A rendőrség is kimondta, hogy az anya ölte meg a gyermekét, mielőtt végzett magával

Mára a rendőrség egyértelműen kizárta, hogy harmadik személy követte volna el a gyilkosságot a három éves kislány és édesanyja ellen május 15-én Kapuváron.

2024. Augusztus 08. 09:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap játszik az ETO az MTK ellen

Az ETO FC Győr közösségi oldalán olvasható, hogy az eredetileg augusztus 10-ére kiírt találkozót vasárnapra halasztották.