Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 03. 14:42, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációjának felülvizsgálatát sürgeti

A Jobbik a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációjának felülvizsgálatát sürgeti

A Jobbik azt követeli, hogy vizsgálják felül a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációját, a Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottság (MAB) és a Felsőoktatási Szakképzési Bizottság elnökét pedig felszólítja, ne poli

Farkas Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a korábban jól működő felsőoktatási szakképzést sem hagyja érintetlenül a "kormányzati alkalmatlanságból eredő rombolás". Hozzátette: az új típusú szakok indítási kérelmeinek elkészítésére rövid időt hagyott a MAB, és ezzel méltánytalan helyzetbe hozta a felsőoktatási intézményeket, amelyeket a döntésről eddig nem tájékoztattak.
A képviselő szerint ezzel nemcsak az intézményeket, hanem a tovább tanulókat is méltatlan helyzetbe hozzák, mivel egy hónappal a jelentkezési határidő lejárta előtt még nem tudni pontosan, hol, mely felsőoktatási szakképzési szakok indulnak majd 2013 szeptemberétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.