Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 19. 17:17, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A jövő héten is folytatódik a meleg, de változékony idő

A jövő héten is folytatódik a meleg, de változékony idő

A jövő héten is folytatódik a meleg, de változékony idő. A napsütés mellett lehetnek záporok, zivatarok, de az átmeneti enyhülés után egyre többfelé ismét 30 Celsius-fok körüli maximumok lesznek

– derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.
A meteorológiai szolgálat hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a felhőszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt. Napközben a délutáni gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, legkisebb eséllyel a középső területeken. Több helyen megerősödik a szél is. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet hétfőn 21-30 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Kedden a Dunántúlon sokat süt a nap. Elsősorban a Dunától keletre viszont elszórtan zápor, zivatar is lehet. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Szerdán az ország nagy részén napos idő lesz, keleten viszont elszórtan záporra, zivatarra is készülni kell. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

A napos idő mellett csütörtökön és pénteken is lehetnek helyenként záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 15-20, pénteken 15-21 fok között alakul. A nappali maximumok csütörtökön 28-32, pénteken 29-33 fok között alakulnak.

Szombaton napos időre lehet számítani gomolyfelhőkkel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. A minimumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.

Vasárnap változóan felhős idő várható helyenként záporokkal, zivatarokkal. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során