Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. Január 05. 15:40, péntek | Helyi

A jövő nemzedékéért hirdet pályázatot a Kantharosz

A jövő nemzedékéért hirdet pályázatot a Kantharosz

Együtt a jövő nemzedékéért. Nyolc év alatt, 53 millió forint gyűlt össze a Kantharosz Jótékonysági Gálán és Borárverésen – meghatározó civil szervezetek és a Győri Filharmonikus Zenekar összefogásából.

– ezzel segítve a győri és Győr környéki fiatalokat, hogy valóra válthassák álmaikat.

A rendezvény a bor főszerepe miatt kapta Dionüszosz isten ivóedényének, a Kantharosznak nevét. Az összefogás, s egyben a pályázat célja pedig, hogy együttes erővel támogassák a jövő nemzedékét, és minden olyan tevékenységet, amely a gyermekek fejlesztésére, felzárkóztatására, ápolására, gondozására és nevelésére irányul. 2018. január 15-ig pályázhatnak azok a győri, illetve Győr környéki intézmények, amelyeknek azonos célú beruházás, program vagy eszközbeszerzés támogatására lenne szükségük. A pályázati keret a 2018-as Kantharosz Gála tiszta bevétele, az elnyerhető támogatás összege tehát pályázatonként várhatóan 200 ezer és 3 millió forint közé tehető.

A Kantharosz Civil Összefogás tagjaiból alakult Bíráló Bizottság és a civil szervezetek tagjai együtt döntenek a pályázatok sorsáról, az elbírálás során mindenképp előnyt élveznek az egyedi, kreatív projektek a fenntartói feladatkörbe tartozókkal szemben. A Bíráló Bizottság nemcsak a nyertesekről dönthet, javasolhat pályázatokat, amelyekre a gálán szavazhat a közönség, ennek eredményét honlapjukon teszik közzé az esemény után, és levélben értesítik a szerencsés nyertest. A többi győztes pályázó is a honlapon tájékozódhat az elbírálásról, valamint e-mailes visszajelzést kapnak.

A pályázatokat 2018. január 15-i postabélyegzéssel lehet benyújtani: eredeti példányban és elektronikus úton is kérik beküldeni. (Cím: Kantharosz Alapítvány, 9028 Győr, Pattantyús u. 35/D.) E-mailben szintén január 15-ig várják a küldeményeket, PDF-fájlban. (E-mail: info@kantharoszgala.hu)

A nyertes pályázóknak 2019. január 31-ig pénzügyi dokumentumokkal alátámasztott elszámolást kell készítenie a támogatás felhasználásáról, valamint legfeljebb két A4-es oldal terjedelmű szakmai beszámolót mellékelni a Kantharosz Alapítvány részére, postai és elektronikus úton egyaránt.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.