Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Január 03. 07:46, kedd | Helyi
Forrás: MTI

A kapusedzők voksa: a Győri ETO FC hálóőre lett idén a Grosics Gyula-díjas

A kapusedzők voksa: a Győri ETO FC hálóőre lett idén a Grosics Gyula-díjas

A Grosics Gyula-díjat minden évben az a kapus kapja, akit a kapusedzők a legjobbnak választanak. 2011-ben Sasa Stevanovicot, a Győri ETO FC hálóőrét tartották érdemesnek az elismerésre.

Sasa Stevanovic az ünnepeket Szerbiában töltötte, így az elismerést edzője, Tőkés László vehette át. Az ETO NB I-es csapatának kapusedzője elmondta: nagy szakmai siker ez a díj, hiszen kollégái gondolták úgy, hogy a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján a győri csapatkapitány volt a legjobb kapus 2011-ben.

Az Kapusedzők Szervezetének tavalyi utolsó ülésén ott volt többek között a magyar válogatott kapusedzője Andrusch József - jelenlegi és korábbi válogatott kapusok - Király Gábor, Petry Zsolt, Brockhauser István, valamint olyan legendás kapusedzők, mint Pálinkás András.

A Kapusedzők Szervezete két éve alakult, a tavasz végén tartják a kapusedzők napját, ahol elméleti és gyakorlati foglalkozásokon osztják meg egymással tapasztalataikat a szakemberek - nyilatkozta a Győri ETO FC honlapjának Babócsy András, aki Grosics Gyulával együtt alapította az NB I-es kapusok számára ezt a szakmai-díjat.

Az egykori kiváló kapus - aki a mai napig tartja például Finnországban azt a rekordot, amikor 882 percig megóvta hálóját kapott gól nélkül - a Grosics-díj kapcsán hozzátette: "Amikor ezt a díjat megalapítottuk azt szerettük volna, ha három szempont alapján választjuk ki minden évben a legjobb kapust. Az első és legfontosabb az adott évben nyújtott teljesítmény, ám emellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a díjazott olyan személyiség legyen, aki példaképként állítható a következő generáció számára. Az emberi tulajdonságok mellett a korábbi pályafutást is figyelembe vesszük, szeretnénk ha olyan kapus kapná az elismerést, aki több éve megbízható teljesítményt nyújt."

A Grosics-díjat második évben adja át a Kapusedzők Szervezete, a tavalyi évben Szűcs Lajos kapta az elismerést.

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.