Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. December 25. 15:31, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A katasztrófavédelem 190 segélyhívást kapott szombaton

A  katasztrófavédelem 190 segélyhívást kapott szombaton

A katasztrófavédelem 190 segélyhívást kapott szombaton, 129 esetben tűzoltók beavatkozására is szükség volt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap az MTI-t.

Azt írták: 32 tűzhöz riasztották őket, ebből 24 épülettűz volt, és 97 műszaki mentést végeztek a tűzoltók.

Nyírgelsén és Ipolytarnócon családi házak kéménytüzét kellett eloltani, Mosonmagyaróváron társasházi lakás szobájában keletkezett tűz, egy siófoki sorházi lakás konyhájában pedig elemes gyerekjáték miatt gyulladtak meg a bútorok.

Baján és Móron szén-monoxid-szennyezés miatt riasztották a tűzoltókat.

Az OKF kiemelte, hogy adventi koszorú gyulladt ki Debrecenben, Kaposváron, Tasson és Csornán, tűzhelyen felejtett étel miatt voltak kisebb tüzek Budapesten és Szekszárdon.

Karácsonykor is 2000 tűzoltó van szolgálatban és 500 jármű áll készenlétben, a riasztást követő 120 másodpercen belül elindulnak segíteni oda, ahol baj van - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el