Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 09. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

A kecskeméti Mercedes és a város gratulációja Győr és az Audi-gyár számára

A kecskeméti Mercedes és a város gratulációja Győr és az Audi-gyár számára

Hasonlóan, mint a kecskeméti Mercedes projektnél az Audi és Győr képviselői...

Hasonlóan, mint a kecskeméti Mercedes projektnél az Audi és Győr képviselői, ez esetben a kecskeméti Mercedes és Kecskemét nevében többek között Frank Klein ügyvezető illetve Zombor Gábor polgármester és Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester is gratulált Győrben az új Audi-gyár alapkövének a letétele során a miniszterelnöknek, Borkai Zsolt polgármesternek, illetve az Audi képviselőinek.

A másik két nagy magyarországi autóipari beruházás már javában tart, a szentgotthárdi Opelnél elkezdődött a munkaerő-felvétel, a Mercedes kecskeméti üzemében pedig jövőre már elkészülnek az első piacra gyártott autók - hangzott el Kossuth Rádió Krónika csütörtök déli adásában.

Az Opel motorgyárának alapkövét három hónappal ezelőtt helyezték el Szentgotthárdon. Mostanra már végeztek a földmunkákkal, jelenleg a csarnok szerkezetét építik. Az 500 millió eurós komplexumban 800-an dolgoznak majd, a gyár a beszállítókkal együtt két és fél ezer embernek adhat munkát, tudtuk meg Légrádi Edit szóvivőtől..

Az új csarnok befejezésére decemberig kell várni, ez után jöhet csak a gépek telepítése és a tesztüzem. Légrádi Edit úgy számol, a termelést másfél év múlva tudják beindítani

Előrébb tart a beruházás Kecskeméten. A Mercedes gyárban a hónap végére már üzembe helyezik a gépsorokat, szeptembertől pedig elkezdik a tesztgyártást - mondta Kozári Edina szóvivő. „Ez körülbelül fél éves folyamat lesz. 2012. első negyedévében legördülnek a sorról az első hazai gyártású Mercedes-Benz modellek.

Kecskeméten a teljes üzem beindulása után 2500-an fognak dolgozni, a gyárba eddig 1400 embert vettek fel. A munkatársak nagyobb részét a régióból toborozzák. A szóvivő szerint nem okozhat gondot a kitűzött létszám elérése, és minden posztra sikerül majd minőségi munkaerőt toborozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.