Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Április 17. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

A kismamák is nyugodtan kávézhatnak

Nem okoz alvászavart a babáknál, hogyha mamájuk terhesség vagy szoptatás alatt naponta fogyasztott kávét – mutatott rá egy brazil tanulmány, amelynek keretében kilencszáz kismamát és babájukat vizsgálták meg.

A vizsgálat keretében Ina Santos és munkatársai az anyukákat a kisbabák három hónapos korában kérdezték meg saját kávéfogyasztási és a gyermekük alvási szokásairól. Szinte mindegyikük ivott kávét terhessége és a szoptatási időszak alatt, mintegy 20 százalékuk pedig pedig legalább 300 milligrammot naponta.

A tanulmány keretében megállapították, hogy az anya kávéfogyasztási és a gyermek alvási szokása között nincsen összefüggés. Ugyanakkor a szakemberek napi 300 milligrammnál több kávé fogyasztását nem ajánlják - írja a Chicago Tribune.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba