Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Június 18. 06:00, szombat | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

A koronavírus-fertőződést megakadályozó oltás kifejlesztésére számít a német egészségügyi miniszter

A koronavírus-fertőződést megakadályozó oltás kifejlesztésére számít a német egészségügyi miniszter

A német egészségügyi miniszter szerint egy éven belül elkészülhetnek az első oltóanyagok, amelyek megakadályozzák a fertőződést az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2).

Karl Lauterbach pénteki berlini tájékoztatóján elmondta: orvosként az a szakmai véleménye, hogy 6-12 hónapon belül sikerül kifejleszteni a védő hatást közvetlenül a nyálkahártyán kifejtő oltóanyagot, amely megbízhatóan gátolja a fertőződést.

Ezek az új fajta vakcinák jelenthetik a "fényt az alagút végén", de koronavírus-járvány várható őszi fellángolására még nem készülnek el - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy nincs szakmai konszenzus ebben az ügyben, a kutatók egy része úgy véli, hogy nem sikerül ilyen oltóanyagot kifejleszteni, míg mások, köztük ő is, bíznak a sikerben.

A miniszter közölte, hogy már készülnek az őszi-téli időszakra, így terveznek a többi között egy újabb nagyszabású oltási kampányt. Jelezte: az is várható, hogy októbertől húsvétig ismét országszerte kötelező lesz a maszkviselés zárt térben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra