Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Március 05. 07:06, csütörtök | Külföld

A koronavírus miatt elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitását

A koronavírus miatt elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitását

Három hónappal elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitóját a koronavírus terjedése miatt, az eredetileg május végére tervezett megnyitót augusztus 29-én tartják – olvasható a biennálé honlapján.

A rendezvény időtartamát azonban nem hosszabbítják meg, november 29-én fog zárulni – jelentette be szerdán a Hashim Sarkis kurátor vezette biennálé iroda.

Az új időpontot a koronavírus terjedésének feltartóztatására a világ kormányai által a közelmúltban hozott biztonsági intézkedések nyomán állapították meg. Ezek az intézkedések a következő hetekben dominóhatással lesznek az emberek mozgására és munkájára. Ez a helyzet kockára teheti a kiállítás megrendezését, hiszen a Velencei Építészeti Biennálén több mint 60 ország építészei és intézményei vesznek részt – olvasható a honlapon.

Az új időpont azt jelenti, hogy az építészei biennálé néhány nappal a 77. velencei filmfesztivál szeptember 2-ára tervezett megnyitója előtt kezdődik.

A 17. Velencei Építészeti Biennálén Magyarországot Kovács Dániel kurátor és csapata Othernity című projektje képviseli, amely tizenkét emblematikus budapesti modern épületet dolgoz fel tizenkét fiatal közép- és kelet-európai építésziroda megközelítésében.

Forrás: hirado.hu

Kép: hirstart.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.