Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2013. December 07. 18:24, szombat | Helyi
Forrás: hetiválasz

A következő órákban jön a vihar java - Ezt kell tudni az M1-esről Friss!

A következő órákban jön a vihar java - Ezt kell tudni az M1-esről Friss!

Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye teljes területére, Fejér és Pest megye több járására valamint Budapestre másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható viharos erősségű szél miatt.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat által szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint, ugyancsak a várható erős szél miatt, csaknem az egész országban van érvényben legalább elsőfokú riasztás. Ezeken a területeken is előfordulhatnak az óránkénti 70 kilométeres sebességet meghaladó széllökések.

Az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint szombaton a másodfokú figyelmeztetést elérő legerősebb széllökésekre Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megye és a főváros területén lehet számítani.

Mint írták, a legerősebb széllökések általában 70-80 kilométeresek lehetnek, de a Dunántúl északi, északkeleti részén és a főváros tágabb térségében akár 90 kilométernél erősebb lökések is előfordulhatnak, elsősorban a szórványosan kialakuló hózáporok környékén.

Késő délutántól kezd fokozatosan mérséklődni a légmozgás - tették hozzá.

A korábban több megyére és a fővárosra kiadott figyelmeztetéseket visszavonta a meteorológiai szolgálat.

A Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott reményei szerint a havazás és az erős szél által megzavart forgalom délre helyre állhat az M1-es autópályán.

Széles Sándor szombat délelőtt a sajtó képviselőinek nyilatkozva elmondta, hogy a megyében súlyos baleset nem történt, forgalmi akadály nem keletkezett. Ahogy a tavaszi havazás idején, most is az okozott problémát, hogy Fejér, illetve Komárom-Esztergom megyében akadt meg a forgalom, elsősorban balkáni országokból érkező, a téli időjárásra rosszul, vagy fel sem készített kamionok miatt - tette hozzá a kormánymegbízott.

A megyei védelmi bizottság elnökeként azért rendelt el a teherjárműveket érintő forgalomkorlátozást Győr-Moson-Sopronban, mert - mint fogalmazott - „nem akartunk olyan helyzet elé állni, mint tavasszal".

Hangsúlyozta, hogy a megyében az észak-déli forgalom zavartalan, de már felkészültek arra az esetre, ha a helyzet romlana.

Mint mondta, a Duna vonalától délre ugyan sózták az 5-10 centiméteres havat, de ennek ellenére több helyen lefagyott.

A napközbeni felmelegedés várhatóan a kora délutánra olvaszthatja fel a jeges, jégbordás szakaszokra fagyott csapadékot - tette hozzá.

Frissítve:

Ismét mindkét irányában akadálytanul lehet közlekedni az M1-es autópályán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szombaton délelőtt Facebook-oldalán.

Azt írták, a korábban elakadt kamionok egyik sávban sem akadályozzák már a forgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 09:12, kedd | Helyi

„Te életet mentesz, mi élményt adunk!”

Ezzel a felhívással véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete. Véradásoddal az életmentés mellett, akár nyerhetsz is!

2024. Augusztus 06. 07:13, kedd | Helyi

Tűzifa rezsicsökkentés után: ennyibe kerül most egy köbméter

Nincs már hatósági áras tűzifa, mégsem drágább köbmétere, mint amikor rezsicsökkentettként ezrek álltak sorba érte.

2024. Augusztus 05. 09:10, hétfő | Helyi

ETO FC: Három gólos debreceni győzelem az első hazai NB I-es fordulóban

Kilenc év után újra NB I-es mérkőzésnek adott otthont az ETO Stadion, ahol a győri csapat a Debrecen gárdáját fogadta. A félidő 0-0-ás döntetlent hozott, a végén a Debrecen örülhetett: három góllal nyerte a mérkőzést.

2024. Augusztus 05. 08:11, hétfő | Helyi

Nagy volt a nyomás, jövőre távozik a nagycenki iskolaigazgató

A nagycenki iskolában több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgatót – mégis kinevezték.