Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Szeptember 15. 17:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

A közműszolgáltatók folytatják a közös razziát

A közműszolgáltatók folytatják a közös razziát

Sikerként értékelték a szolgáltatók és a rendőrség a GYŐR-SZOL Zrt. januári kezdeményezését, az önkormányzati bérlakások együttes ellenőrzésére, ezért szeptembertől folytatják a közös akciót.

Győrben több mint négy és félezer önkormányzati tulajdonú bérlakás van. A bérlők közül nagyon sokan tartoznak a bérleti díjjal, közüzemi számlákkal és egyre gyakoribb a nem megfelelő fogyasztói magatartás valamint az illegális fogyasztás. A közös bérleményellenőrzés ezek kiszűrését, megszüntetését, és az illegális fogyasztás által okozott balesetek megelőzését szolgálja.

A tavaszi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van további ellenőrzésekre. A GYŐR-SZOL, az E.ON, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó, a Pannon-Víz és a városi rendőrkapitányság munkatársai az eddig ellenőrzött közel háromszáz lakás 43%-nál találtak valamilyen szabálytalanságot. Illegális fogyasztás, valamint a jelentős díjhátralék esetén a szolgáltatónak lehetősége van a fogyasztás korlátozására. A törvényi előírások szigorú betartása mellett lefolytatott ellenőrzés jogi hátterét a Lakástörvénynek a bérbeadót erre a tevékenységre feljogosító rendelkezése adja, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók bejussanak a bérleményekbe, és ily módon meggyőződhessenek szolgáltatásaik jogszerű és szabályos vételezéséről.

A szolgáltatók úgy döntöttek, az eredmények ismeretében, a lakóközösség és a fizető fogyasztók, valamint a balesetveszély megelőzése érdekében szeptembertől folytatják, illetve több városrészre is kiterjesztik a közös ellenőrzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.