Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

Ezzel a szakmai programmal Győr is csatlakozik egy 1985 óta számos országban megünnepelt eseményhez, az Idegenvezetők Világnapjához (International Tourist Guide Day). Magyarországon február utolsó vasárnapján az idegenvezetők ingyenes programokat kínálnak, ezt vállalta magára a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata.
A programot támogatta idén Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Szakosztálya és a kamarai Védjegy Program is.

A Városháza Dísztermében Hajtó Péter- Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke és Csobayné Pintér Éva - a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetője, ügyvezetője köszöntötte a vendégeket és mutatta be a Díszterem látnivalóit.

A buszos városi körökön, három tematikában Csobayné Pintér Éva, Husz Anikó és Kauker Bálint- a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői adták egymásnak a stafétát és kalauzolták a vendégeket.
A közelgő tavasz előtt ez az idegenvezetői szakma első megnyilvánulása a turisztikai szolgáltatók, partnerek, vendégek felé. Egy kis ízelítő az idegenvezetők munkájából és városunk értékeiből. A GyereGyőrbe idegenvezetői csapata közel 50 féle tematikus sétát mutatott be az elmúlt években. Ezek közül számos téma a vendégek kedvencévé vált.

A program mellé álltak a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok nagyvonalú partnerei és támogatói, jóvoltukból értékes nyereményekért szállhattak versenybe a regisztrált résztvevők, akik kvízjátékot tölthettek ki a programon.
A támogatók: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, GYMSM KIK Védjegy program, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum , Original Balance Kft, Csobay Dániel fotográfus, Hotel Konferencia, Hotel Famulus, Hotel Rába City Center, Hungárium, Lapcom Médiacsoport- Kisalföld, Szent László Látogatóközpont, Info-Turbo/Városszeretők Társasjáték, Hotel Kálvária-Magnólia Spa, InfoGyőr III. Állásbörze
Szerdán 12 nyeremény talált gazdára, a szerencsés nyertesek e-mailben értesültek erről.


A győri tematikus városnézésekről itt talál bővebb információkat és a regisztrációkat is itt fogadják: https://www.gyeregyorbe.hu/

Szerkesztettee: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.