Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Március 13. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A lakosság harmada rosszul alszik Magyarországon

A lakosság harmada rosszul alszik Magyarországon

Az alváshiány ma már civilizációs betegség, a magyar lakosság pedig az európai átlagnál rosszabbul alszik. Ha valaki tartósan nem tudja kipihenni magát, érdemes orvoshoz fordulnia – tanácsolta G. Németh György, a Benyovszky Orvosi Központ igazgatója.

Komoly feladat megmérni, hogy valaki hogyan alszik, milyen az alvás minősége, de a magyar szakemberek ezt már tudják – mondta el G. Németh György.

A felmérések szerint a magyar lakosság rosszabbul alszik, mint az európai átlag, a felnőtt lakosság körülbelül egyharmadát érinti ez a probléma. Ők nehezen kelnek fel, fáradtak, nyomasztó érzéseik vannak. Amennyiben ez hosszabb időn keresztül fennáll, akkor baj van, ezt pedig komolyan kell venni és ki kell vizsgálni – hangsúlyozta az igazgató.

G. Németh György szerint segíthet, ha az alvási körülmények megfelelők, tehát kényelmes az ágy, sötét és csend van. Ha felborul egy időre az alvási rend – három műszakban dolgozók vagy kismamák esetében -, a bioritmus később normál esetben vissza tud állni. Előfordul azonban, hogy ez nem így van, akkor kell fokozottan figyelni – tette hozzá a központ igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.