Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Augusztus 27. 13:27, hétfő | Helyi

A legjobb iskolai szettek

A legjobb iskolai szettek

Manapság az iskolakezdés bőven túlmutat azon, hogy beszerzünk minden felszerelést, ami a tanévkezdéshez kellhet, bepakoljuk a táskát és kész. Ma már azt is meg kell gondolni, hogy mennyire fog passzolni az iskolatáska a tolltartóhoz és milyen plusz kiegészítőkkel lehetne még telepakolni a táskát, amivel kitűnhetünk a tömegből.

Miután sikeresen beszereztünk mindent, amire csak szükség van a tanuláshoz, jöhetnek azok a kiegészítők, melyek praktikusak vagy épp csak mutatósak lehetnek. Iskolai felszerelésünket nem csak praktikusság szerint érdemes összeválogatni, hanem úgy is, hogy passzoljanak egymáshoz, akár színükben, akár mintázatukban. Természetesen nem csak az iskolai felszerelések illeszkedhetnek egymáshoz, hanem az iskolában viselt ruháink és kiegészítőink, és az otthoni eszközeink pl.: számítástechnikai eszközök is. Nézzük is meg ezeket kicsit közelebbről!

Iskolai felszerelések: nincs is menőbb annál, mint amikor a hátizsákunk passzol a tolltartónkhoz, amiben aztán a ceruzák és tollak mintázatán is visszaköszönnek részletek az iskolatáskánk mintájából. A radírok terén is kaphatóak ma már nem csak színesek, de formára vágottak és illatosak is, így ezzel is feldobhatjuk tanszereinket. Ha még párosítunk ezekhez különböző formájú és színű öntapadós lapocskákat, akkor biztos, hogy egy menő szett lesz a végeredmény. És akkor még nem beszéltünk a füzetekről és a könyvek borítójáról, ezek is jó, ha harmonizálnak egymással, és miben is mutatnának jobban a füzetek, mint egy tökéletesen passzoló mappában.

Térjünk rá az öltözködésre, nagyon jól tud mutatni, ha a táskánk és a cipőnk is passzol a ruhánkhoz, ha pedig olyan szerencsénk van, hogy ezek mintázata hasonló vagy megegyezik akkor, igazán klassz kis összeállításban mászkálhatunk a suliban. Persze jó, ha az iskolatáskánkhoz illeszkedő tornazsákot is választunk, a teljes összhang érdekében. A különböző kiegészítőkre is érdemes odafigyelni, például a karkötőkre és nyakláncokra, valamint kendőkre és sálakra. Ezeket érdemes úgy megvásárolni, hogy többféleképpen lehessen variálni őket, így biztosan kitűnünk majd a tömegből. Fontos, hogy figyeljünk oda és tartsuk be az iskolai előírásokat, és annak megfelelően válasszunk ruhát és kiegészítőket.

Nézzük milyen otthon vagy útközben használatos kütyükkel lehet még feldobni a hétköznapokat: amikor a tanulósarkot rendezzük be mindenképp, ügyeljünk a részletekre és hasonlóan a tanszereknél figyeljünk arra, hogy minden passzoljon egymáshoz, így megteremtve azt a közeget, ahol öröm lesz tanulni. Kezdve a bútoroktól egészen az olvasólámpán át a szőnyegig. Jól mutat még az is, ha az egérpadunk mintája megegyezik a telefontokunkéval, ami passzol az iskolatáskánkhoz, így minden tekintetbe egy ütős iskolai szettet tudunk létrehozni.

Fontos, hogy olyan összeállításokat készítsünk, melyek korunknak megfelelőek és tükrözik személyiségünket, amiben, és amivel jól érezzük magunkat, így biztos, hogy jobban fognak telni a tanulással töltött hétköznapok és szívesebben ülünk le gyakorolni is, ha minden passzol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…

2024. Július 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Győrben fröccsel is lehet jótékonykodni

Különböző régiók boraiból készültek a fröccsök a Győri Rotary Fröccsnapokon.

2024. Július 25. 07:16, csütörtök | Helyi

Áll a bál Nagycenken, tiltakoznak az iskolaigazgató ellen

Kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgató-nőt.

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.