Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2019. Július 01. 11:45, hétfő | Helyi

A lovak és a solymok nyelvén

A lovak és a solymok nyelvén

A győri Szent László Napok sokszínű programjai között, az Aranysólyomfészke solymászcsapat is bemutatkozott, majd Hamza Viktória és lovai varázsolták el előadásukkal a közönséget.

Hamza Viktória Komáromban él, ott tartja lovait saját kis családi birtokukon. A rendszeres lovaglást 12 éves korában kezdte, aminek már 13 éve.

Közel tíz éve átta egy francia lovas előadóművész bemutatóját, amelyben a lovak szabad akaratukból, kényszerítés nélkül, tökéletes harmóniában működtek együtt a gazdájukkal. Ekkor döntötte el, hogy ő is hasonló módon szeretne a lovakkal foglalkozni.

Autodidakta módon, edzők segítsége nélkül, a lovak viselkedését megfigyelve indult el ezen az úton. Az eredmény alapján azt gyanítom, hogy a Roxforti Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában is részt vehetett legalább egy kurzuson Harry Potter társaságában, vagy Gandalf inasa lehetett valamikor.

Ahogy módszerét maga megfogalmazza: "erőszak nélkül, szeretettel és szelíd bánásmóddal szeretnék a lovak társává válni. Testbeszéddel kommunikálok a lovakkal, éppen úgy ahogy ezt a természetben ők is alkalmazzák egymás között. A tisztelet és a bizalom egyensúlyát kialakítva a lovak elfogadnak vezetőjüknek, és készséges, együttműködő társaim lesznek, a bemutatókon, és a mindennapokban is. Számomra így örömteli a lovazás, hogy látom a szemükben a békét, a nyugalmat, és a végtelen elfogadást, mind ezt úgy, hogy szabad akaratuk szerint viselkedhetnek"

A somogysimonyi solymászcsapat pedig Lóki György solymász vezetésével érkezett.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: balatontipp.hu; aranysolyomfeszke.hu

Képek: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 09:12, szerda | Helyi

Jó figyelmeztetés ez a tűzeset: figyelték, mégis továbbterjedtek a lángok

Kerti hulladékot égettek a minap Dunaszegen, a Hunyadi János utcában. A tűz továbbterjedt és mintegy kétszáz négyzetméteren pusztított annak ellenére, hogy felügyelték.

2024. Június 12. 08:14, szerda | Helyi

Kopasz Bálint kiharcolta az olimpiai részvételt, nagy fölénnyel nyert a válogatón

A kajak egyes 1000 méteres döntőjét megnyerve megváltotta a párizsi indulás jogát a szegedi válogatón Kopasz Bálint, a Győri Graboplast VSE versenyzője.

2024. Június 12. 07:13, szerda | Helyi

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győr városi közlekedésében mutatkozik be a Kravtex-Kühne Csoport első, 100 százalékban ban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

2024. Június 11. 09:13, kedd | Helyi

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.