Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Július 01. 11:45, hétfő | Helyi

A lovak és a solymok nyelvén

A lovak és a solymok nyelvén

A győri Szent László Napok sokszínű programjai között, az Aranysólyomfészke solymászcsapat is bemutatkozott, majd Hamza Viktória és lovai varázsolták el előadásukkal a közönséget.

Hamza Viktória Komáromban él, ott tartja lovait saját kis családi birtokukon. A rendszeres lovaglást 12 éves korában kezdte, aminek már 13 éve.

Közel tíz éve átta egy francia lovas előadóművész bemutatóját, amelyben a lovak szabad akaratukból, kényszerítés nélkül, tökéletes harmóniában működtek együtt a gazdájukkal. Ekkor döntötte el, hogy ő is hasonló módon szeretne a lovakkal foglalkozni.

Autodidakta módon, edzők segítsége nélkül, a lovak viselkedését megfigyelve indult el ezen az úton. Az eredmény alapján azt gyanítom, hogy a Roxforti Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában is részt vehetett legalább egy kurzuson Harry Potter társaságában, vagy Gandalf inasa lehetett valamikor.

Ahogy módszerét maga megfogalmazza: "erőszak nélkül, szeretettel és szelíd bánásmóddal szeretnék a lovak társává válni. Testbeszéddel kommunikálok a lovakkal, éppen úgy ahogy ezt a természetben ők is alkalmazzák egymás között. A tisztelet és a bizalom egyensúlyát kialakítva a lovak elfogadnak vezetőjüknek, és készséges, együttműködő társaim lesznek, a bemutatókon, és a mindennapokban is. Számomra így örömteli a lovazás, hogy látom a szemükben a békét, a nyugalmat, és a végtelen elfogadást, mind ezt úgy, hogy szabad akaratuk szerint viselkedhetnek"

A somogysimonyi solymászcsapat pedig Lóki György solymász vezetésével érkezett.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: balatontipp.hu; aranysolyomfeszke.hu

Képek: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.