Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2023. Június 07. 10:38, szerda | PR
Forrás: (x)

A Low Code Platformok bevetése: Gyorsaság, hatékonyság, innováció

A Low Code Platformok bevetése: Gyorsaság, hatékonyság, innováció

A low-code a szoftverfejlesztés egy új dimenziója. Egy olyan innovatív technológia, ami nagyságrendekkel könnyíti meg vállalatok életét a mindennapokban.

Hagyományos módszerekkel készülő szoftverek elkészítéséhez hosszú hónapok, vagy összetettségtől függően akár évek is kellhetnek. A low-code alkalmazások azonban funkcióktól függően órák, vagy napok alatt is elkészülhetnek megfelelő információk rendelkezésre állása esetén. Egyre több és több vállalat fordul szoftver igényével low-code fejlesztőkhöz. Ez hamarosan az alkalmazásfejlesztői piac felét teszi ki. A magas szám természetesen nem a véletlen műve. A gyorsaság és költséghatékonyság teszi leginkább vonzóvá a vállalatok döntéshozói számára.

Milyen jellegű feladatok esetén alkalmazzák?

Ahogy a cégek dinamikusan növekszenek, fontossá válhat új technológiákat alkalmazni a működési hatékonyság biztosítása érdekében. A low-code platform pedig éppen ilyen, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy digitálisan is fejlődjenek.

Az alacsony kódú platformokkal kellőképpen rugalmas megoldásokat hozhatnak létre, mint például a folyamatok automatizálása, a műveletek digitalizálása, a kérések kezelése, valamint az egyedi alkalmazások gyors létrehozása.

Leggyakoribb esetek

- Munkavállalói nyilvántartási rendszer
- Beszerzés menedzsment
- Költségek rendszerezés
- Marketing folyamatok kezelése
- Értékesítési folyamatok kezelése
- Karbantartási jegykezelés
- IT helpdesk rendszer
- Panaszkezelés

A low-code adatbázis-megoldások lehetővé teszik, hogy létrehozzunk saját adatbázisokat. Azokat bővíthetjük, módosíthatjuk, változásait nyomonkövethetjük. Tehetjük mindezt pedig anélkül, hogy szoftverfejlesztői tudást kellene szereznünk. Ez az egyik legnagyobb előnye e platfom alkalmazásának.

Hogyan működik?

Vizuális blokkszerű módszerrel hozhatunk létre adatbázisokat. Ezekben a blokkokban van előre megírva az alap kód, melyek logikus összefűzésével kell csak foglalkoznunk. Ez teszi lehetővé, hogy ne legyen szükség több fős fejlesztői csapat állandó alkalmazására. Pusztán csak az adatbázisok kezeléséhez kellenek kollégák. Low-code megoldásokkal műszaki és IT tapasztalatok nélkül lehetnek képesek belső fejlesztésekre, módosításokra. Ez pedig nagyságrendekkel alacsonyabb költséggel jár a vállalat számára. Mindegy tehát, hogy digitális innovációként vetjük be, vagy a termelékenység növelésére, esetleg emberi erőforrás hiánya miatt. Minden esetben nyerhetünk alkalmazásával.

Nem feltétlen szükséges low-code szakértőt alkalmazni minden vállalatnak. Erre szakosodott cégek leveszik még ezt a terhet is a vállukról. Ami fontos, a tiszta, egyértelmű kommunikáció a két fél között. Így lesznek gördülékenyek a fejlesztési folyamatok. Sok esetben a megbízó egyetlen emberrel áll kapcsolatban. Azzal aki az igényeket felméri, ez által gyorsan átlátja a rendszert. Ő javaslatot tesz a megvalósításra és többnyire ő maga készíti el az alkalmazást is. A megrendelővel pedig közösen tudják tesztelni.

A hagyományos programozási technológiával 3-4 emberen is keresztül mehetnek az információk mire a kódolásért felelős szakemberhez kerül a feladat. Sok esetben azonban ő nem kap elegendő adatot, hogy egyértelmű legyen számára is egy-egy probléma annak érdekében, hogy a megfelelő megoldás kerüljön leprogramozásra. Ezt a problémát is egyszerűen kiváltja a low-code technológia.

Címkék: low code platform

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 23. 13:43, szombat | PR

HiRef klímaberendezések: komplett hűtési megoldások IT környezetbe

Az adatközpontok számos vállalkozás számára kritikus infrastruktúrát jelentenek, megbízható működésük elengedhetetlen a mindennapi vállalati műveletek zavartalan működéséhez.

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 18. 13:42, hétfő | PR

Várható árcsökkenés az albérleti piacon?

Az elmúlt év gyakorlatilag másról sem szólt, mint az árak és az infláció figyeléséről. A forint gyengülése, valamint a jegybanki inflációkezelés maga után hozta az elképesztő hitelkamatokat.