Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Június 07. 10:38, szerda | PR
Forrás: (x)

A Low Code Platformok bevetése: Gyorsaság, hatékonyság, innováció

A Low Code Platformok bevetése: Gyorsaság, hatékonyság, innováció

A low-code a szoftverfejlesztés egy új dimenziója. Egy olyan innovatív technológia, ami nagyságrendekkel könnyíti meg vállalatok életét a mindennapokban.

Hagyományos módszerekkel készülő szoftverek elkészítéséhez hosszú hónapok, vagy összetettségtől függően akár évek is kellhetnek. A low-code alkalmazások azonban funkcióktól függően órák, vagy napok alatt is elkészülhetnek megfelelő információk rendelkezésre állása esetén. Egyre több és több vállalat fordul szoftver igényével low-code fejlesztőkhöz. Ez hamarosan az alkalmazásfejlesztői piac felét teszi ki. A magas szám természetesen nem a véletlen műve. A gyorsaság és költséghatékonyság teszi leginkább vonzóvá a vállalatok döntéshozói számára.

Milyen jellegű feladatok esetén alkalmazzák?

Ahogy a cégek dinamikusan növekszenek, fontossá válhat új technológiákat alkalmazni a működési hatékonyság biztosítása érdekében. A low-code platform pedig éppen ilyen, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy digitálisan is fejlődjenek.

Az alacsony kódú platformokkal kellőképpen rugalmas megoldásokat hozhatnak létre, mint például a folyamatok automatizálása, a műveletek digitalizálása, a kérések kezelése, valamint az egyedi alkalmazások gyors létrehozása.

Leggyakoribb esetek

- Munkavállalói nyilvántartási rendszer
- Beszerzés menedzsment
- Költségek rendszerezés
- Marketing folyamatok kezelése
- Értékesítési folyamatok kezelése
- Karbantartási jegykezelés
- IT helpdesk rendszer
- Panaszkezelés

A low-code adatbázis-megoldások lehetővé teszik, hogy létrehozzunk saját adatbázisokat. Azokat bővíthetjük, módosíthatjuk, változásait nyomonkövethetjük. Tehetjük mindezt pedig anélkül, hogy szoftverfejlesztői tudást kellene szereznünk. Ez az egyik legnagyobb előnye e platfom alkalmazásának.

Hogyan működik?

Vizuális blokkszerű módszerrel hozhatunk létre adatbázisokat. Ezekben a blokkokban van előre megírva az alap kód, melyek logikus összefűzésével kell csak foglalkoznunk. Ez teszi lehetővé, hogy ne legyen szükség több fős fejlesztői csapat állandó alkalmazására. Pusztán csak az adatbázisok kezeléséhez kellenek kollégák. Low-code megoldásokkal műszaki és IT tapasztalatok nélkül lehetnek képesek belső fejlesztésekre, módosításokra. Ez pedig nagyságrendekkel alacsonyabb költséggel jár a vállalat számára. Mindegy tehát, hogy digitális innovációként vetjük be, vagy a termelékenység növelésére, esetleg emberi erőforrás hiánya miatt. Minden esetben nyerhetünk alkalmazásával.

Nem feltétlen szükséges low-code szakértőt alkalmazni minden vállalatnak. Erre szakosodott cégek leveszik még ezt a terhet is a vállukról. Ami fontos, a tiszta, egyértelmű kommunikáció a két fél között. Így lesznek gördülékenyek a fejlesztési folyamatok. Sok esetben a megbízó egyetlen emberrel áll kapcsolatban. Azzal aki az igényeket felméri, ez által gyorsan átlátja a rendszert. Ő javaslatot tesz a megvalósításra és többnyire ő maga készíti el az alkalmazást is. A megrendelővel pedig közösen tudják tesztelni.

A hagyományos programozási technológiával 3-4 emberen is keresztül mehetnek az információk mire a kódolásért felelős szakemberhez kerül a feladat. Sok esetben azonban ő nem kap elegendő adatot, hogy egyértelmű legyen számára is egy-egy probléma annak érdekében, hogy a megfelelő megoldás kerüljön leprogramozásra. Ezt a problémát is egyszerűen kiváltja a low-code technológia.

Címkék: low code platform

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.