Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: orientpress

A magas vérnyomással küzdők fele nem tud problémájáról

A magas vérnyomással küzdők fele nem tud problémájáról

A magas vérnyomás világszerte gyakori probléma, ráadásul a szívproblémák leggyakoribb kiváltó oka, mégis az ebben szenvedők fele nem is tud betegségétől - mutatott rá egy, a Health Day-en megjelent tanulmány. A nemzetközi kutatócsoport szerint ebben nincs különbség az alacsony és a magas jövedelmű országok között.

Bár a magas vérnyomásra számtalan olcsó gyógyszer kapható, sokan mégsem kezeltetik magukat, révén, hogy nem tudnak problémájukról. A kutatás keretében 154 ezer, 35-70 év közötti személy adatait vették górcső alá. A résztvevők, akiknek korábban sem szívproblémája, sem stroke-ja nem volt, 17 különböző országból származtak, az alacsonytól a magas jövedelműekig.

Az eredmények azt mutatták, hogy a magas vérnyomással küzdő emberek mindössze fele van tisztában a problémájával, de ennél csak kevesebb, mintegy 35 százalék az, aki kezelteti is magát gyógyszerrel és rendszeresen jár orvoshoz kontrollra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.