Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 22. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

A magyar vásárlók többségét nem érdekli az autógumi márkája

A magyar vásárlók többségét nem érdekli az autógumi márkája

Az elmúlt hetekben látványosan megnőtt a kereslet a nyári gumik iránt.

Bár köztudott, hogy a biztonságos autózás alapfeltétele a megbízható és jó állapotú gumi, mégis sokan megpróbálják elöregedett gumiabroncsukkal kihúzni ezt a szezont. Az Árukereső.hu piacvezető árösszehasonlító oldal elemzése szerint a nyári gumi vásárlásnál a legtöbben pusztán az ár alapján döntenek.

A vásárlók több mint háromnegyede a legolcsóbb árkategóriában szeretne gumit venni. Sokan nem tudják viszont, hogy a jó gumival üzemanyagot is meg lehet takarítani. Az Árukereső.hu elemzői a portál havi kétmillió látogatójának vásárlási folyamatát elemezve azt állapították meg, hogy az internetezők 77 százaléka a legolcsóbb árkategóriában, azaz 21.000 forint alatt szeretne gumiabroncsot választani. Ebben a termékkategóriában határozottan az árérzékenység a meghatározó vásárlói magatartás, kevesen hűek hosszútávon egy-egy konkrét márkához.

A fogyasztók több mint felének nincs konkrét elképzelése arról, milyen márkájú abroncsot szeretne.A vásárlások során a márkákat tekintve a Michelin lett idén a legnépszerűbb, melyet a Continental és a Kormoran gumik követtek a dobogón. Negyedik helyre a Goodyear, ötödikre a Barum abroncsok kerültek a hazai internetes vásárlók körében. A hazai autósok közül a legtöbben 195 milliméter szélességű nyári gumit keresnek (a vásárlók negyede), és kb. ötödük választ 205, illetve 185 milliméteres abroncsot. Az átmérő tekintetében a 15 colos a favorit (a vevők közel fele ezt választja), és átlagosan tíz emberből kettő választ 16, illetve 14 colos autógumit.

Az EU-s, és magyarországi hatósági előírások értelmében a biztonságos nyári gumi legalább 3 milliméteres futófelülettel kell, hogy rendelkezzen. Meg is büntethetnek az elkopott gumiabroncsért, hiszen az 1,6 milliméteres felület már kifejezetten veszélyesnek számít.

Gumink ellenőrzésekor figyeljünk arra, hogy az abroncs rugalmas legyen és megfelelő vastagságú futófelülettel rendelkezzen. A felforrósodott utakon és a hirtelen, nagy esőkben a nyári gumik hatalmas terhelésnek vannak kitéve. Balesetveszélyes, ha megnövekedik a fékút vagy csökken a jármű stabilitása. A biztonság mellett ne felejtsük el, hogy egy jó minőségű, takarékos nyári gumi akár egy tanknyi üzemanyagot is megspórolhat számunkra. Idén ősztől az EU előírásának megfelelően a Magyarországon forgalomba hozott gumikon is fel kell tüntetni három új, fontos tulajdonságot: a külső gördülési zajt, a nedves tapadást és az üzemanyag-hatékonyságot. Az ősztől kötelező új címkék hasonlóak lesznek a hűtőkről és mosógépekről ismert energiahatékonysági címkékhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére