Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Szeptember 28. 14:58, péntek | Életmód
Forrás: MTI

A magyarok közel fele töltöget le az internetről

A magyarok közel fele töltöget le az internetről

Összességében a magyar internethasználók 47 százaléka használ fájlcserélő programokat - derült ki egy friss kutatásból.

A G Data internetbiztonsággal foglalkozó cég megbízásából az NRC piackutató által készített, ezer felhasználóval végzett felmérés szerint a 18 és 75 év közöttiek 47 százaléka tölt le fájlokat. Mindössze 21 százalékuk nem ismeri a "torrentezés" módszerét - olvasható a megrendelő által pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A fiatal korosztály (18-29 évesek) körében ez az arány még magasabb: 73 százalékuk használja a fájlcserélőket, és csak hat százalékuk nem hallott még róla.
Mint a közlemény megállapítja, a magyar felhasználók a leggyakrabban filmeket töltenek le (79 százalék), ezt követi a zene (62 százalék), majd a számítógépes programok (49 százalék) és a dokumentumok (35 százalék). A felhasználók többsége a letöltött tartalmakat biztonságosnak találja - teszi hozzá a kommüniké -, noha a válaszadók 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy előfordult már vele, hogy a vírusirtója riasztott a letöltés során. Ilyenkor sokan figyelmen kívül hagyják a jelzést, és mindenképpen megnyitják a fájlt.
"A valóságban azonban a kártevők készítői sűrűn használják a fájlcserélő hálózatokat a vírusok terjesztésére" - figyelmeztet a közleményben Maulis Csaba, a megrendelő internetbiztonsági vállalkozás szakértője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt