Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Augusztus 19. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A magyarok nem mosogatni mennek Angliába

A magyarok nem mosogatni mennek Angliába

A külföldön dolgozó magyarok háromnegyede nem akar visszaköltözni hazánkba, mutatott rá egy friss felmérés, amelyet a MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának Kisebbségi Intézete készített a Londonban dolgozó honfitársaink között. A felmérés szerint a Londonban dolgozó magyar tipikusan mintegy két éve költözött ki, felsőfokú végzettségű, többnyire budapesti, és többségük magasabb státuszú munkát kapott, mint itthon.

Az online kérdőívet 5200-an töltötték ki. Az eredmények szerint az átlag 33 éves, háromnegyedük dolgozni ment ki, a felüknek volt konkrét ajánlata, amikor nekivágott, a többiek kint kerestek maguknak munkát.

A legtöbben a rossz a gazdasági helyzet okolják a távozásért, de minden negyedik válaszadó a magyar politikát jelölte meg indokként. Itthon a 70 százalékuknak volt munkája, külföldön most 90 százalékuk dolgozik.

A többségük magasabb státuszú munkát kapott, mint itthon, így megdőlni látszik az a felfogás, hogy mosogatni mennek a magyarok Angliába. Többségük elégedett a helyzetével, háromnegyedük nem is akar hazajönni, öt éven belül gondolni sem akar erre a lehetőségre. A kiköltözők negyven százaléka Budapesten élt, a vidékiek között azonban nagyobb a diplomások és az idősebbek aránya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.