Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 12. 16:10, péntek | PR
Forrás: (x)

A Maldív-szigetek felfedezése

A Maldív-szigetek felfedezése

A Maldív-szigetek festői korallzátonyai búvárkodásra és fürdőzésre csábítanak minden látogatót.

A filmbe illő fehérhomokos strandok, a kristálytiszta, türkizkék tengervíz és a zöldellő kókuszpálmák teszik igazán különlegessé ezt a helyszínt. Az egzotikus üdülőhelyek luxusának számító szigetekre a világ minden tájáról érkeznek a pihenni vágyók. Látogass el Te is erre a varázslatos, napsütötte vidékre és gazdagodj felejthetetlen élményekkel!

Kétségtelen, hogy az Indiai-óceán egyik legnagyobb csodája a Maldív-szigetek, melyet a legtöbben egy szigetcsoportként ismernek, de valójában atollokból tevődik össze. Az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó korallzátony-füzér 1196 szigetből áll. A korallzátonyok közül csupán 200-at népesítenek be az őslakosok és közel 100 szigeten üzemel üdülőparadicsomként. A szigeteket hajójáratok kötik össze, a hajózás központja Male. A nemzetközi repülőtér a Maléhoz közeli Hulule szigeten van.

A Maldív-szigetek páratlan szépségét igazán csak az tudja felfogni, aki ellátogat ide. Az utazási irodák mesébe illő fotóit a valódi látvány még inkább übereli. A szigetek nem csak népszerű nászutas úticélként ismertek, de az óceán lassan mélyülő, átlátszóan hívogató vize és varázslatos élővilága a kisgyermekes családok és a vízi sportokat kedvelők szívét is elrabolja. Távol a világ zajától, a korallzátonyok és lagúnák ölelésében fekvő strandok, víz alatti barlangok mindenki számára a legmagasabb szintű kikapcsolódási lehetőséget nyújtják. Az egyedülálló természeti környezet mellett a Maldív-szigetek szállásai luxus szintű ellátást biztosítanak.

Színes szálláshely-választék

A Maldív-szigetek térsége olyan különleges, minőségi szálláslehetőségeket kínál, mellyel csak nagyon kevés helyen találkozhatunk! A különböző csillag besorolással rendelkező hotelek mellett a legnépszerűbb szálláshelyek a vízen elhelyezkedő otthonos kis cölöpházak, amelyek ma már szinte a térség szimbólumának számítanak. Különböző bungalók, apartmanok, tengerparti házikók is rendelkezésünkre állnak, így biztosan mindenki olyan szálláshelyen hajthatja álomra a fejét egy élményekkel teli nap után, ami igényeinek tökéletesen megfelel.

A napfényes nyári klíma

Kristálytiszta, türkizkék hullámok, a puha homokos strandok, gazdag élővilág és a kiváló minőségű szálláshelyek… Ez csupán néhány ok, amiért a turisták k a világ minden tájáról látogatják a Maldív-szigeteket. Legfőbb vonzereje azonban az egész éven át tartó napsütéses időjárás. Az Egyenlítő közelében fekvő Maldív-szigetek klímáját két monszun alakítja. Januártól decemberig jellemzően 28 és 32 C fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, valamint elenyésző csapadékmennyiségre. Ettől válik ez a helyszín egy pompás menedékké a hideg idő viszontagságai elől - mindenki számára a világon.

Érdekességek a szigetekről

A Maldív-szigetek fővárosa Malé, amely az egyik legsűrűbben lakott város a világon. A lakosság 1/3-a itt él. Itt találhatóak a bankok, a hivatalok és nagy kikötővel rendelkezik. A Maldív-szigeteken egyedül az iszlám vallás engedélyezett, és más vallások hívői nem szerezhetnek állampolgárságot. A városi séta közben sok szép mecsetet láthatnak az ide ellátogatók.

A kókuszpálma a szigetek szimbólumának számít. Nem véletlen, hiszen a helyi lakosok számára az egyik megélhetési lehetőséget jelenti. Törzséből hajót gyártanak, levelét tetőfedésre használják fel és termése, a kókuszdió nélkülözhetetlen részét képezi a helyi konyhának, míg héjából bájos szuveníreket készítenek a háziasszonyok.

Az itt élők többnyire a halászatból élnek, de ez azonban nagyon összetett a halászhálókra vonatkozó szigorú szabályozások miatt. A leggyakrabban tonhal vagy makréla a fogás. A maléi piacon a frissen fogott halak minden formában, színben és méretben megtalálhatóak, ezeket a standokon, vagy egyszerűen a járda szélén árulják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.