Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Március 20. 07:05, szerda | Belföld

A Mamma Mia főszereplője is Budapesten forgatja a Dűne-t

A Mamma Mia főszereplője is Budapesten forgatja a Dűne-t

Megkezdődött a Dűne forgatása, és megtalálták a zeneszerzőt is a filmhez, aki nem más, mint Hans Zimmer. A film Budapesten és Jordániában forog. Hazánkban forgat többek között a Mamma Mia-ból ismert Stellan Skarsgård is.

Az Movieweb-en olvasható cikk szerint Harkonnen báró szerepére Stellan Skarsgårdot kérték fel. A báró szerepét a filmvásznon korábban Kenneth McMillan játszotta David Lynch 1984-es filmjében. Bár Skarsgård jellemzően nem egy szupersztár, de nem ismeretlenek számára a nagy költségvetésű filmek sem, hiszen korábban szerepelt a Thor filmekben, és egy-két Bosszúállók-alkotásban is, sőt, még több Karib-tenger kalózai részben is. Érdekesség, hogy Skarsgard mindkét fia sikeres filmsztár: Alexander Skarsgård a legutóbbi Tarzan-filmben, a Tarzan legendájában alakította a címszerepet, Bill Skarsgard pedig a gonosz túlvilági bohócot az AZ című horrorfilmben.

A színészgárda csupa sztár: a főszerepet, Paul Atrediest alakító Timothée Chalamet mellett játszik még a filmben Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Jason Momoa, és Javier Bardem.

A rendező Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Érkezés), aki Magyarországon forgatta a Szárnyas fejvadász 2049-et is.
Ryan Gosling és Denis Villeneuve a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásánForrás: InterCom

A film Frank Herbert 1965-ös, azonos című sci-fi klasszikusán alapul majd.

Forrás: origo.hu; thegeek.hu

Kép: filmtekercs.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma