Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Március 20. 07:05, szerda | Belföld

A Mamma Mia főszereplője is Budapesten forgatja a Dűne-t

A Mamma Mia főszereplője is Budapesten forgatja a Dűne-t

Megkezdődött a Dűne forgatása, és megtalálták a zeneszerzőt is a filmhez, aki nem más, mint Hans Zimmer. A film Budapesten és Jordániában forog. Hazánkban forgat többek között a Mamma Mia-ból ismert Stellan Skarsgård is.

Az Movieweb-en olvasható cikk szerint Harkonnen báró szerepére Stellan Skarsgårdot kérték fel. A báró szerepét a filmvásznon korábban Kenneth McMillan játszotta David Lynch 1984-es filmjében. Bár Skarsgård jellemzően nem egy szupersztár, de nem ismeretlenek számára a nagy költségvetésű filmek sem, hiszen korábban szerepelt a Thor filmekben, és egy-két Bosszúállók-alkotásban is, sőt, még több Karib-tenger kalózai részben is. Érdekesség, hogy Skarsgard mindkét fia sikeres filmsztár: Alexander Skarsgård a legutóbbi Tarzan-filmben, a Tarzan legendájában alakította a címszerepet, Bill Skarsgard pedig a gonosz túlvilági bohócot az AZ című horrorfilmben.

A színészgárda csupa sztár: a főszerepet, Paul Atrediest alakító Timothée Chalamet mellett játszik még a filmben Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Jason Momoa, és Javier Bardem.

A rendező Denis Villeneuve (Sicario - A bérgyilkos, Érkezés), aki Magyarországon forgatta a Szárnyas fejvadász 2049-et is.
Ryan Gosling és Denis Villeneuve a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásánForrás: InterCom

A film Frank Herbert 1965-ös, azonos című sci-fi klasszikusán alapul majd.

Forrás: origo.hu; thegeek.hu

Kép: filmtekercs.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.