Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Január 01. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A megyétől Győr városához kerülhet a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

A megyétől Győr városához kerülhet a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

A jövő évben átveheti a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ üzemeltetését a győri önkormányzat.

A színházként is funkcionáló kulturális intézmény eddig a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fenntartásában működött, ám ahogy más megyei tulajdon, úgy a BBMMK is az államhoz kerül január 1-től. A megyei kormányhivatal tárgyal majd a jövőjéről a várossal - tudta meg a Nyugathír.hu.

Borkai Zsolt győri polgármester a Győr Plusz hetilapnak adott karácsonyi interjújában célzott már az átvételre, a 2012-re vonatkozó egyéb önkormányzati célkitűzések között.

"- Az ország gazdasági helyzetének stabilitása miatt van szükség az eddiginél is nagyobb megfontoltságra és körültekintésre. Átgondoltan kell kezelnünk a fejlesztéseinket, hiszen minden rekonstrukciónál és korszerűsítésnél fontosabb, hogy az oktatási, az egészségügyi és a szociális intézményeinknél a működtetés, és az ellátás minősége ne romoljon. Napirenden szerepel az elmúlt években megkezdett lakóutca-felújítási program folytatása, pályáztunk a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére, és a Győrt Gönyűvel összekötő kerékpárút kiépítésére is. Átvennénk a megyétől a Bartók Béla Megyei Művelődési Központot, ez ügyben januártól a kormányhivatallal fogunk egyeztetni. Szeretnénk minden célunkat megvalósítani, de hangsúlyozom, az első helyen a győri gyerekek jó iskolai, óvodai és bölcsődei ellátása, az idősek, és a betegek megfelelő gondozása, ápolása szerepel" - fogalmazott a polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.